PRECHÁDZKA VINICAMI REGIÓNU BORDEAUX
Má tmavú až čierno-purpurovú farbu, v aróme ucítite stopy po černiciach, slivkách, čiernych ríbezliach a sladkom drievku. Je nádherne plné a bohaté s jemnou stopu po dyme a s vyzretými trieslovinami. Navštívte spolu s FEMINITY niekoľko prestížnych Châteaux z regiónu Bordeaux, ktoré sa prezentovali v Bratislave na druhom ročníku Festivalu Grand Cru Classé Bordeaux.
vino,Francuzsko,cervene,Cabernet Sauvignon,Merlot, Petit Verdot,Cabernet Franc,napoje,Comm,Chateu Angelus,francuzsko,cabernet sauvignon,merlot, petit verdot,cabernet franc,comm,chateu angelus
Château Angélus sa nachádza na slávnom „pled de côte“ s južnou orientáciou. Meno Angélus pochádza z dávneho príbehu o vinároch, ktorí počas práce vo viniciach mohli počuť zvonenie troch zvonov Angélus v okolitých kostoloch, kaplnky de Mazerat, kostola v Saint Martin a kostola v Saint-Emilion. Samotný zvon má vinárstvo aj vo svojom erbe. O významné postavenie na trhu sa momentálne stará už siedma generácia rodiny Bouard de Laforest. Vinice rodinného vinárstva sa rozprestierajú na ploche 23,4 hektárov na vápencovo-ílovitej pôde. Château Angélus sa zameriava najmä na odrody Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc. Vína zrejú 16 až 24 mesiacov v dubových sudoch.
Ďalším zaujímavým miestom, kde nájdete kvalitné červené vína je Château Cantemerle. Najskôr patrilo rodine Villeneuve, neskôr rodine Dubos. V roku 1981 ho získala významná poisťovňa SMABTP, ktorá kompletne zrenovovala zariadenia na výrobu vína a znovu prinavrátila značke jej slávu. Dnes sa na štvrtohorných kremičitých štrkoch na ploche 85 hektárov pestujú odrody Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot a Cabernet Franc. Zber hrozna, rovnako ako aj jeho triedenie, prebieha len ručne, aby sa zachovala tá najvyššia kvalita. Na pomalú a jemnú extrakciu tanínu je malé množstvo z jednotlivých parciel osobitne fermetované v širokých, nízkych drevených sudoch.
Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot sú odrody, ktoré pestujú na dvoch štrkopieskových pahorkoch Gunzianu v Château Lagrange. Už v stredoveku ho poznali pod názvom Maison Noble de Lagrange Monteil. Dnes zaberajú vinice 115 hektárov a zber prebieha ručne. Pri výrobe vína používajú tradičné postupy Bordeaux a fermetácia prebieha v nerezových sudoch, ktorých teplota je neustále kontrolovaná. Víno už tradične dozrieva v dubových sudoch, ktorých až 60% je každý rok úplne nových.
V jednej z najprestížnejších vinárskych oblastí na svete, medzi Cos d´Estournel a Lafit-Rothschild, sa nachádza Château Lafon-Rochet. Svoj pôvod má už v 16. storočí, kedy spadal pod feudálny statok Vallée Roussillon. Napriek Francúzskej revolúcii Chateau Lafon-Rochet patril po dve storočia rodine Lafon. Vinice s rozlohou 40 hektárov ležia na štvrtohorných štrkoch s vápencovo-ílovitom podložím. Vďaka veľkej starostlivosti a pozornosti, Lafon-Rochet získal v posledných rokoch renomé jedného z najlepších vín zo Saint-Estéphe. V Château Lafon-Rochet dominujú odrody Cabernet Sauvignon a Merlot, zvyšok tvorí Cabernet Franc. Víno zreje 14 - 18 mesiacov v dubových sudoch, z ktorých polovica je vždy nová.
Ďalším zaujímavým miestom, kde nájdete kvalitné červené vína je Château Cantemerle. Najskôr patrilo rodine Villeneuve, neskôr rodine Dubos. V roku 1981 ho získala významná poisťovňa SMABTP, ktorá kompletne zrenovovala zariadenia na výrobu vína a znovu prinavrátila značke jej slávu. Dnes sa na štvrtohorných kremičitých štrkoch na ploche 85 hektárov pestujú odrody Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot a Cabernet Franc. Zber hrozna, rovnako ako aj jeho triedenie, prebieha len ručne, aby sa zachovala tá najvyššia kvalita. Na pomalú a jemnú extrakciu tanínu je malé množstvo z jednotlivých parciel osobitne fermetované v širokých, nízkych drevených sudoch.
Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot sú odrody, ktoré pestujú na dvoch štrkopieskových pahorkoch Gunzianu v Château Lagrange. Už v stredoveku ho poznali pod názvom Maison Noble de Lagrange Monteil. Dnes zaberajú vinice 115 hektárov a zber prebieha ručne. Pri výrobe vína používajú tradičné postupy Bordeaux a fermetácia prebieha v nerezových sudoch, ktorých teplota je neustále kontrolovaná. Víno už tradične dozrieva v dubových sudoch, ktorých až 60% je každý rok úplne nových.
V jednej z najprestížnejších vinárskych oblastí na svete, medzi Cos d´Estournel a Lafit-Rothschild, sa nachádza Château Lafon-Rochet. Svoj pôvod má už v 16. storočí, kedy spadal pod feudálny statok Vallée Roussillon. Napriek Francúzskej revolúcii Chateau Lafon-Rochet patril po dve storočia rodine Lafon. Vinice s rozlohou 40 hektárov ležia na štvrtohorných štrkoch s vápencovo-ílovitom podložím. Vďaka veľkej starostlivosti a pozornosti, Lafon-Rochet získal v posledných rokoch renomé jedného z najlepších vín zo Saint-Estéphe. V Château Lafon-Rochet dominujú odrody Cabernet Sauvignon a Merlot, zvyšok tvorí Cabernet Franc. Víno zreje 14 - 18 mesiacov v dubových sudoch, z ktorých polovica je vždy nová.