Vegetariánsky recept: Pšenoto z pečenej tekvice s grilovaným marinovaným tofu
Vegetariánske či vegánske jedlá môžu byť veľmi lákavé, dokazujú to recepty pripravované podľa teórie piatich elementov.
Príprava: 40 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
120 g pšena
500 g tekvice hokaido
olivový olej
0,5 l shoyiu sójovej omáčky
2-3 strúčiky cesnaku
2-3 lístky šalvie
1 väčšia vetvička tymianu
0,2 l vývaru
0,05 l bieleho vínneho octu
400 g marinovaného tofu
soľ
biele korenie
Postup:
1 Pšeno vsypeme do zeleninového vývaru a varíme asi 20 minút.
2 Na plech poukladáme očistenú tekvicu, osolíme, pridáme cesnak, korenie a bylinky, zastrekneme olivovým olejom a kvapkou vínneho octu. Dáme piecť na 180 stupňov na 10 minút.
3 Do uvareného pšena pridáme upečenú tekvicu, dochutíme sójovou omáčkou. Na hotové pšenoto uložíme ugrilované alebo zarestované marinované tofu.
Náš tip:
Recept si možno pripraviť aj z natural ryže, ale pšeno patrí podľa teórie elementov do elementu Zem.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Martin Ftorek, šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu