Už ste upiekli veľkonočného barančeka? Vyskúšajte náš recept
Veľkonočné sviatky by sa nezaobišli bez čokoládového barančeka či veľkonočného venca.
Čokoládový veľkonočný baranček
Potrebujeme:
Na cesto:
- 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 130 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 2 vajcia
- 130 g hladkej múky
- štipku soli
- pol KL kypriaceho prášku do pečiva
- 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády
- 50 g nasekaných lieskových orieškov
Na ozdobenie:
- 1 balíček tmavej polevy
- 50 g nasekaných lieskových orieškov
- 1 balenie tubičiek na zdobenie
Postup:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
2. Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a polejeme polevou rozohriatou podľa návodu na obale. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí barančeka dozdobíme tubičkami a mašľou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr. Oetker