Presunúť na hlavný obsah

Už ste upiekli veľkonočného barančeka? Vyskúšajte náš recept

Recepty

Veľkonočné sviatky by sa nezaobišli bez čokoládového barančeka či veľkonočného venca.

Čokoládový veľkonočný baranček

Potrebujeme:

Na cesto:
- 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 130 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 2 vajcia
- 130 g hladkej múky
- štipku soli
- pol KL kypriaceho prášku do pečiva
- 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády
- 50 g nasekaných lieskových orieškov

Na ozdobenie:
- 1 balíček tmavej polevy
- 50 g nasekaných lieskových orieškov
- 1 balenie tubičiek na zdobenie

Postup:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

2. Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a polejeme polevou rozohriatou podľa návodu na obale. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí barančeka dozdobíme tubičkami a mašľou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr. Oetker