Presunúť na hlavný obsah

Čokoládová torta s chutným krémom - pripravte ju na víkend

Recepty

Čokoládové dezerty patria medzi najobľúbenejšie. Skúsiť môžete napríklad tortu s krémovou náplňou.

Čokoládová krémová torta

Suroviny:

Na cesto:
- 400 g lístkového cesta
- 1 zarovnanú PL práškového cukru

Na náplň:
- 20 cukrárskych piškót
- 1 balenie krémovej náplne čokoládovej
- 200 ml mlieka
- 3 zarovnané PL práškového cukru
- 125 g zmäknutého masla

Na namáčanie:
- 150 ml mlieka
- 2 KL rumovej arómy

Postup:
Lístkové cesto vyváľame na pracovnej ploche vysypanej cukrom na plát s hrúbkou asi 2 mm. Vyrežeme kruh (priemer 28 cm) a zvyšok cesta nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky. Kruh a kúsky cesta položíme na zľahka vymastený plech na pečenie a niekoľkokrát prepichneme vidličkou. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme (v elektrickej rúre pri 200 °C, v teplovzdušnej pri 180 °C a v plynovej na stupni 4) asi 15 minút. Na vychladnutý korpus položíme okraj tortovej formy. Krémovú náplň pripravíme z mlieka, cukru a masla podľa návodu na obale. Do zmesi mlieka a arómy namáčame piškóty a striedavo s náplňou kladieme do formy. Tento postup opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme náplň aj piškóty. Kúsky z lístkového cesta poukladáme na povrch torty a zľahka zatlačíme do náplne. Tortu uložíme na 4 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.

Náš tip: Tortu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.