Presunúť na hlavný obsah

Niečo pre mäsožrútov! Panenka na ratatouille - mňam...

Recepty

Nasledujúca pochúťka uspokojí milovníkov mäsa. Zeleninové ratatouille jej dodáva dokonalú príchuť.

Bravčová panenka na ratatouille so zemiakmi

Suroviny:
- 800 g dlhej bravčovej panenky
- 100 g oleja
- 25 g soli
- grilovacie korenie
- rozmarín
- 800 g zemiakov
- 80 g cibule
- 40 g údenej slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g zelenej papriky
- 200 g cukety
- 200 g lúpaných paradajok
- 250 g mrazených hríbov
- 300 g šľahačky 30 %

Postup:
Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme, v celku opečieme na oleji, vložíme do trúby a upečieme tak, aby v strede ostala ružová, to znamená asi 12-13 minút. Zeleninu nakrájame na drobné kocky, urestujeme na oleji. dochutíme a na záver pridáme cesnak a lúpané paradajky. Očistené uvarené zemiaky pokrájame, opečieme so slaninkou a rozmarínom. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mrazené hríby, podlejeme šľahačkou a prevaríme. Panenku servírujeme pokrájanú na plátky, poukladanú na zelenine ratatouille spolu s rozmarínovými zemiakmi. Hríbikovú omáčku servírujeme osobitne.

Náš tip: Ak chceme mať panenku upečenú pekne doružova, vyberieme ju o dve tri minúty skôr, zabalíme do alobalu a necháme päť minút odpočinúť.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Šutta z vinárne Bakchus v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu