Recept: Horúce maliny. Zvládne ich aj začiatočník
Dezert sa dá pripraviť aj ľahko a rýchlo. Ako na vec, radí Marek Petrán, chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre.
Príprava: 5 minút
Potrebujeme:
500 g mrazených malín
100 g kryštálového cukru
50 ml vodky
vanilková zmrzlina
Postup:
Na panvičke rozpustíme cukor na svetlý karamel, prilejeme vodku a povaríme, aby sa karamel rozpustil. Pridáme zmrznuté maliny a povaríme, kým sa maliny úplne nerozmrazia. Nemiešame prudko, aby sme maliny nerozbili. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.
Náš tip:
Jednoduchý a rýchly dezert skvelej chuti, ktorému nikto neodolá.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marek Petrán, chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu