Presunúť na hlavný obsah

Rolky z baklažánu - zeleninová pochúťka pre vaše jazýčky

Recepty

Originálnym jedlom sú rolky z grilovaného baklažánu plnené zmesou zo syra ricotta, píniových orieškov a voňavej mäty.

Rolky z grilovaného baklažánu

Suroviny:
- 300 g baklažánu
- 400 g ricotty
- mäta
- citrónová šťava
- 200 g cukety
- 60 g červenej cibule
- 40 g olivového oleja
- vínny ocot biely
- cesnak
- 20 g píniových orieškov
- soľ

Postup:
Baklažán očistíme, nakrájame na 3 mm široké plátky a nasucho ugrilujeme na grile, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, ochutíme cesnakom, zľahka prehodíme a necháme vychladnúť. Ricottu premiešame s dozlatista opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou. Zmes nanesieme na plátky baklažánu, zatočíme a necháme vychladnúť. Cuketu nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou. Cuketu potom veľmi rýchlo orestujeme (na skus - al dente) na olivovom oleji na stredne rozohriatej panvici. Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, petržlenovou vňaťou, vínnym octom a soľou. Rolky - involtini pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom.

Náš tip: Malé závitky z mäsa či zeleniny Taliani označujú involtini. Rolky bývajú často napichnuté na vidlici a pred podávaním sa grilujú.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravila: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza