Sezóna jabĺk je tu! Babičkine jablkové knedle
Jeseň je sezónou jabĺk. Využívame ich na rôzne spôsoby. Dnes vám ponúkame recept na výborné jablkové knedle ako od babičky.
Potrebujeme:
500 g nastrúhaných jabĺk, najlepšie sladká odroda
1 vajce
1 ČL škorice
väčšia hrsť sušených hrozienok
štipka muškátového orieška
Podľa chuti hrudkový tvaroh, hnedý cukor, maslo
Ako na to:
Do misy nastrúhajte jablká, pridajte múku, hrozienka, škoricu, štipku muškátového orieška. Premiešajte. Zmes nechajte odležať cca 60 minút aby napučala. Po hodine pridajte vajíčko a znovu premiešajte. Ak máte šťavnatejšie jablká a zmes je lepkavá alebo redšia, pridajte strúhanku. Tvarujte knedle. Varte vo vode cca 5 minút. Hotové knedle posypte podľa chuti tvarohom, rozpusteným maslom a hnedým cukrom. Ihneď podávajte.