Presunúť na hlavný obsah

Sezóna jabĺk je tu! Babičkine jablkové knedle

Recepty

Jeseň je sezónou jabĺk. Využívame ich na rôzne spôsoby. Dnes vám ponúkame recept na výborné jablkové knedle ako od babičky.

Potrebujeme:

500 g nastrúhaných jabĺk, najlepšie sladká odroda

200 g hrubej celozrnnej múky
1 vajce
1 ČL škorice
väčšia hrsť sušených hrozienok
štipka muškátového orieška

Podľa chuti hrudkový tvaroh, hnedý cukor, maslo

 

Ako na to:

Do misy nastrúhajte jablká, pridajte múku, hrozienka, škoricu, štipku muškátového orieška. Premiešajte. Zmes nechajte odležať cca 60 minút aby napučala. Po hodine pridajte vajíčko a znovu premiešajte. Ak máte šťavnatejšie jablká a zmes je lepkavá alebo redšia, pridajte strúhanku. Tvarujte knedle. Varte vo vode cca 5 minút. Hotové knedle posypte podľa chuti tvarohom, rozpusteným maslom a hnedým cukrom. Ihneď podávajte.