Presunúť na hlavný obsah

Pečené zemiaky plnené bryndzou. Ľahké, rýchle a chutné!

Recepty

Recept na pečené zemiaky s bryndzou je veľmi jednoduchý a ich príprava trvá 15-20 minút. Navyše môžete použiť svoju vlastnú fantáziu a vymyslieť nekonečné obmeny.

 

Potrebujeme:

4 veľké zemiaky
100 g kuracej šunky pokrájanej na pásiky
125 g bryndze
100 g syru eidam, nastrúhať
1 veľká červená cibuľa, najemno nakrájať
1 menšia červená paprika, pokrájať na kocky
1-2 PL jogurtu
Oregano, bazalka, kôpor, červená paprika, čierne korenie, soľ, olivový olej

Ako na to:

Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Prekrojíme na polovicu a vydlabeme tak, aby zostali dostatočne pevné okraje. To, čo zostalo vymixujeme do hladka na kašu. Potom si pripravíme plnku. Na olivovom oleji opražíme cibuľku spolu s červenou paprikou do mäkka a dochutíme soľou, koreninami a bylinkami. Nakoniec primiešame šunku. Túto zmes premiestnime do hlbokej misy a premiešame s bryndzou, vymixovanými zemiakmi a jogurtom.
Vydlabané zemiaky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Opatrne  naplníme zemiaky plnkou a posypeme syrom. Zapekáme 10-20 minút pri 200 stupňoch.
Plnku môžeme podľa fantázie a chuti variovať.
 
Dobrú chuť!