Valentínske prekvapenie: Škoricové srdce s jemnou omáčkou z lesného ovocia
Láska vraj ide cez žalúdok. S blížiacim sa sviatkom zaľúbených sme si pre vás pripravili sladký dezert v podaní šéfkuchára Petra Dudáša. Prekvapte svojho drahého darom zo srdca, a to doslovne!
Suroviny, potrebné na prípravu (10 porcií)
Mlieko plnotučné 250ml
Šľahačková smotana 750ml
Plátková želatína 25g
Škorica mletá 2g
Kryštálový cukor 150g
Omáčka:
Lesné ovocie mrazené 400g
Kryštálový cukor 50g
Dekorácia:
Mäta čerstvá, škorica celá, jahody
Postup:
Škoricové srdce:
Plátkovú želatínu si namočíme do vlažnej vody a necháme ju naboptnať. Šľahačku,mlieko,cukor a škoricu zmiešame a privedieme k varu. Odstavíme a pomocou metličky vmiešame naboptnanú želatínu bez vody. Zmes vylejeme do plechu cca 3cm vysokého. Necháme schladiť a potom pomocou vykrajovátka vykrojíme srdiečka.
Omáčka z lesného ovocia:
Mrazené lesné ovocie zmiešame s cukrom a privedieme k varu. Varíme asi 10minút. Zmes prepasírujeme cez jemné sitko aby sme sa zbavili semienok.
Hotové srdiečko položíme na tenké plátky jahôd. Ozdobíme celou škoricou,čerstvou mätou a omáčkou ktorú podávame zvlášť v miske.