Presunúť na hlavný obsah

Talianska pochúťka - Ciabatta àla Capri, ktorú zvládnete za 30 minút

Recepty

Nechajte sa zlákať jednoduchosťou talianskej kuchyne s veľkým zásahom pre vaše chuťové poháriky. Tu je recept na vynikajúcu pochutinu Ciabatta àla Capri!

Suroviny (pre 2 osoby):

400 g kuracieho mäsa alebo ryby 

8 lyžíc SPAK Balsamico dresssingu 
SPAK Cesnakového dressingu
2 veľké cibule 
štipka soli a cukru 
2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie 
200 g mozarelly 
1 pohár sterilizovanej kápie 
Olej 
Na ozdobu – čierne olivy, bazalka, petržlenová vňať  
2 ciabatty

Postup:

Najskôr si pripravíme marinádu na mäso: zmiešame 8 lyžíc SPAK Balsamico dressingu, cibule nakrájané na plátky, mleté čierne korenie, cukor a soľ. Do zmesy vložíme na kúsky nakrájané mäso a odložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Potom mäso orestujeme na oleji, osolíme, trochu podlejeme vodou  a za občasného premiešania dusíme 15-20 minút. 

Ciabatty rozkrojíme, rýchlo opečieme z oboch strán na suchej panvici a na ešte teplé vrstvíme mäsovú zmes kúsky käpie a na kolieska nakrájanej mozarelly. Na záver ozdobíme kolieskami čiernych olív a posypeme  bazalkou. Ciabatty uložíme na plech alebo do pekáča a dáme na 180 °C do rúry na cca 5 minút zapiecť. Horúcu ciabattu podávame dozdobenú petržlenovou vňaťou s cesnakovým dresingom.

Doba prípravy: cca 30 minút (+ 2 hodiny marinovanie)

Dobrú chuť!