Grécky olivový olej s tradíciou
V teplých jarných a letných dňoch rastie naša chuť na zdravé a ľahké jedlá. V našich jedálničkoch vládnu zeleninové šaláty, ryby a svieže jednoduché pokrmy, ktoré nás priamo nabádajú na použitie kvalitného olivového oleja.
Ak aj vy chcete siahnuť po skutočne kvalitných olivových produktoch, zvoľte značku MINERVA. Ponúka vám 3 druhy kvalitného olivového oleja :
Minerva Clasic – ideálny na varenie a teplú kuchyňu
Kalamata extra panenský olivový , ideálny na studenú kuchyňu
Sú to pravé grécke olivové oleje prémiovej kvality, vyrábané z tých najkvalitnejších olív zrejúcich na výdatnom gréckom slniečku.
Zrodili sa v Grécku na začiatku 19. storočia a za svoju viac ako 100 ročnú históriu prešli dlhú cestu. Nie náhodou sa vyvážajú do celého sveta a v rodnom Grécku sú medzi olivovými olejmi jednotkou na trhu.
Náš TIP: Grilovaný losos s maslovou omáčkou
Ingredience pre 4 osoby:
4 filety z lososa (á 200g)
Marináda:
3 lyžice Extra panenského olivového oleja Minerva
2 lyžice citrónovej šťavy,
soľ, korenie
Maslová omáčka:
¾ šálky bieleho vínneho octu
¾ šálky bieleho vína
1 veľká rozmixovaná cibule
100 g masla
1 šálka smotany, soľ, korenie
Postup prípravy
1. Filety z lososa naložíme na chvíľu do marinády z Extra panenského olivového oleja Minerva, citrónovej šťavy, soli a korenia.
2. Na grile alebo na panvici opečieme z oboch strán do zlatista cca 15min.
Príprava omáčky:
- Na miernom ohni povaříme ocot, víno a cibuľu.
- Keď sa omáčka zredukuje na polovicu, stiahneme hrniec zo sporáku a pridáme kocočku masla. Miešame tak dlho, až nevznikne jemná zmes.
- Pridáme smotanu, osolíme, okoreníme a privedieme do varu.
Tip:
Lososa podávame so zemiakmi a zalejeme maslovou omáčkou.