Presunúť na hlavný obsah

Lahôdka, ktorá nesmie chýbať na silvestrovskom stole: Tento trik zaručí, že mäsko bude úžasne šťavnaté

Recepty

Údené mäsko neodmysliteľne patrí na stôl, ktorým vítame Nový rok. Ak aj vy chcete, aby to vaše bolo skutočnou lahôdkou, vyskúšajte tento (ne)uveriteľný trik.

Či už máte radšej údené mäsko s majonézovým šalátom alebo preferujete obložené misy, ktorým dominantu tvorí práve lahodné údené, tento trik skutočne oceníte. Takto kedysi varili tie najlepšie gazdiné a preto je neuveriteľné, že sa tento zvyk pomaly, ale isto vytráca zo slovenských kuchýň.

Základným pravidlom samozrejme je, že si mäso odvážime a na základe jeho váhy ľahko určíme čas varenia. Ak má teda jeden kilogram, varíme ho hodinu. Tak isto nezabúdame na to, že mäso varíme pár minút na silnom plameni, aby sa stiahlo a potom už len pomaly varíme na miernejšom ohni.

Trik starých materí v modernom šate

Tie totiž kedysi varili údené mäso v sáčku, pretože si tak udržalo všetku chuť a skvelú farbu a vôňu. Keďže však prišli rôzne špekulácie o tom, prečo všetko to nie je hygienické, na toto „kúzlo“ najlahodnejšieho mäsa sa úplne zabudlo. Dnes nám však trh ponúka nespočetné možnosti a medzi nimi i špeciálne vrecúška na pečenie a varenie mäsa. Je to jednoduché. Všetko funguje tak, ako pri bežnom varení, akurát mäso vložíme do vrecúška, v ktorom ho varíme. Tak sa všetky jeho šťavy uchovajú a mäso bude úžasne voňavé, lahodné a nesmierne chutné. Vyskúšajte to a uvidíte, že inak ho už nebudete chcieť ani pripravovať.