Domáce slané praclíky: Ako ich pripraviť, aby boli chrumkavé a lahodné zároveň?
Pripravili sme pre vás recept na tradičné domáce praclíky, za ktorými sa budete oblizovať. Takto ich zvládne každá.
Suroviny:
500 g hladkej múky špeciál
250 g HERA
2 vaječné žĺtky
Prášok do pečiva
Soľ
200 ml sladkej smotany
Čítajte tiež: Upečte si výborný domáci chlieb!
Postup:
Všetky ingrediencie spolu zmiešame a vymiesime hladké tuhšie cesto. Praclíky môžeme potom vytvarovať buď pomocou špeciálnych praclíkových formičiek alebo ušúľame úzky šúľok a poprepletáme ho do tvaru praclíka. Poukladáme ich na vymastený plech a potrieme žĺtkom, aby mali príjemný lesklý vzhľad. Na vrch pridáme hrubú soľ, rascu alebo mak, podľa chuti experimentovať.
Pečieme na 180-200 stupňov cca 10 min, po osmich skontrolujeme a prípadne otočíme plech.
Želáme dobrú chuť!
Skúste experimentovať: Recept na vynikajúce domáce bagetky so slnečnicovými alebo ľanovými semienkami