Lahodné čierne špagety s krevetami: Ideálny tip na víkendový ľahký obed...
Jednoduchá príprava, pár ingrediencií a toto jedlo sa stane vaším obľúbeným.
Čo potrebujeme:
krevety - 200 g
cesnak - dva strúčiky
cibuľa - 1ks väčšia cibuľa
biele víno - 1 dl
parmezán - 15 g
petržlenová vňať -20 g
olivový olej - 1 dl
soľ
Mohlo by vás zaujímať: Voňavé paradajkové rizoto s kozím syrom, oreganom a bazalkou: Rýchly recept, ktorým zabodujete!
Jednoduchá príprava:
Jednu väčšiu cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme ju na oleji aj s cesnakom. Potom pridáme (ešte zmrznuté) krevety a niekoľko minút restujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme víno, citrón a môžeme podliať trochou vývaru. Takúto zmes povaríme cca päť minút. Čierne špagety uvaríme v osolenej vode, ideálne na al dente spôsob. Cestoviny môžeme podávať s citrónom a kôprom. Ak máte radi pikantné chute, nebojte sa pridať trochu čili. Mňam.
Prajeme dobrú chuť!