Je pre telo vhodné jesť surové ovsené vločky? Ak si ich pripravíte takto, nebude vás nafukovať a schudnete
To, že si na ovsené vločky ľudia za posledné roky zvykli, je jednoducho realitou. Avšak viete, že aj ich príprava má isté pravidlá?
Ak si ich pripravíte takto, nebude vás nafukovať
Ovsené vločky patria ku zdravým potravinám a vo vašom jedálničku by si preto mohli nájsť svoje miesto. Ľudia, ktorí ich častejšie konzumujú, majú lepšie trávenie, nasýtia sa a prirodzene chudnú. Je však dôležité, aby ste sa ich naučili správne pripravovať.
Mohlo by vás zaujímať: Táto potravina "napraví" vaše trávenie: Stačí, ak ju budete konzumovať párkrát do týždňa!
Ak sa vám občas stane. že vás ráno po ovsených vločkách nafukuje, pravdepodobne ich nekonzumujete správne. Surové ovsené vločky sú ťažšie stráviteľné a preto môžu spôsobiť nafukovanie, či iné tráviace problémy. Nestačí, ak si ich pridáte do studeného jogurtu, či mlieka, ktoré ste práve vybrali z chladničky. Vločky sa v studenom nedokážu dostatočne rozpustiť a tým pádom vám akoby "stoja" v žalúdku.
Ako na to?
Príprava ovsených vločiek vám však napriek tomu nemusí zabrať veľa času, ak viete ako na to. Stačí, ak si vločky kúpite v čo najdrobnejšej verzií a zalejete ich teplým mliekom. Pokiaľ sa mliečnym výrobkom vyhýbate, zohrejte si mandľové, či iné rastlinné mlieko a vločky v ňom rozmiešajte. Inou alternatívou je tiež to, keď si vločky zalejete horúcou vodou a tým pádom "ušetríte" kalórie. Nezabudite však na to, že aj v teplom nápoji potrebujú istý čas na to, aby sa rozpustili. Aby ste dosiahli čo najlepší účinok a hlavne neuškodili svojmu tráveniu, nechajte vločky v horúcom mlieku, či vode minimálne 10 až 15-minút, kým sa z nich nestane kaša.
Takto pripravené vločky môžete bez obáv konzumovať a dochutiť si ich pomocou škorice, či medu. Pokiaľ nie ste fanúšikom ovsených vločiek, alebo hľadáte bezlepkovú verziu, siahnite po pohánkových vločkách, či chia semiačkach.
Inšpirujte sa aj: Ako si prispôsobiť jedálniček na chudnutie? Tu je odpoveď fitness trénera s konkrétnym príkladom jedál
Správnou prípravou jedla viete veľakrát pomôcť vášmu tráveniu a prirodzene sa tak zbavíte aj nafukovania a väčšieho bruška.