Farebné a chutné makrónky si viete pripraviť už aj doma. Ako na to?
Azda nie je človeka, ktorý by neochutnal ľahkú, no mimoriadne chutnú dobrotu z Francúzska. My vám na ňu dokonca prinášame recept.
Potrebujete:
- 120g mletých mandlí
- 200g práškového cukru
- 100g vaječných bielkov
- 50g krupicového cukru
- potravinárske farbivo
- džem
Prečítajte si: Recept na tri osviežujúce drinky, ktoré si môžete dopriať priamo na terase či balkóne
Postup:
Mleté mandle poriadne rozmixujeme a preosejeme cez sitko. Medzitým si bielky šľaháme do peny, do ktorej postupne pridávame práškový a krupicový cukor a vymiešavame sneh. Do toho pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva a opäť prešľaháme.
K snehu pridáme postupne pridávame aj mandľovú zmes a zakaždým hmotu poriadne premiešame. Plech si vystelieme papierom na pečenie, na ktorý nakreslíme kruhy s priemerom približne 4 cm. Cesto, ktoré nám vzniklo, vložíme do cukrárenského sáčku a postupne robíme na papier kolieska. Surové makrónky necháme približne hodinu odstáť.
Mohlo by vás zaujímať: Chutné domáce croissanty u vás v kuchyni: S týmto receptom to zvládnete veľmi hravo
Rúru si vyhrejeme na 145 stupňov a pečieme približne 10 minút. Džemovú náplň doplníme až po tom, ako makrónky vychladnú. Na záver ich zlepíme a necháme aspoň hodinu odstať v chladničke.