Pripravte si Pavlovu tortu. Jednoduchý recept si získal ľudí po celom svete
Zrejme ste už o nej počuli. Nielenže dobre vyzerá, ale aj mimoriadne dobre chutí. Obľúbená torta je novým trendom, ktorý by si mala vyskúšať pripraviť každá žena.
Pavlova torta je populárnym receptom po celom svete
Potrebujete:
- 7ks vaječných bielok
- 420g kryštálového cukru
- štipka soli
- 250g mascarpone
- 2PL práškového cukru
- 6PL vaječného koňaku
- 1KL citrónová kôra
- 250ml smotany na šľahanie
- 2 balíčky práškovej šľahačky
- ovocie podľa chuti
Mohlo by vás zaujímať: Nadýchané lievance, ktoré budú milovať všetci: Vďaka týmto ingredienciám ich môžete dopriať i deťom
Postup:
Na papiere na pečenie s pomocou nádoby na tortu nakreslíme dva kruhy, jeden väčší, druhý približne o 3cm menší. Položíme ich na dva plechy, ktoré vložíme do rúry, ktorú zapneme na 140 stupňov. Bielka zatiaľ šľaháme v miske so štipkou soli. Postupne pridávame cukor a šľaháme, až kým nie je pena hustá. Pomocou stierky bielka navrstvíme na nakreslené kruhy a necháme piecť 35 minút. Po uplynutí času teplotu znížeme na 100 stupňov a necháme piecť s jemne pootvorenými dvierkami.
Práškovú šľahačku vyšľaháme v smotane, zatiaľ čo mascarpone premiešame v inej miske s cukrom, vaječným koňakom a citrónovou kôrou. Potom zmiešame a krém máme hotový. Väčšou časťou krému potrieme prvý korpus, na ktorý naukladáme ovocie. Na to položíme ďalší a dotvoríme.