Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si Pavlovu tortu. Jednoduchý recept si získal ľudí po celom svete

Recepty

Zrejme ste už o nej počuli. Nielenže dobre vyzerá, ale aj mimoriadne dobre chutí. Obľúbená torta je novým trendom, ktorý by si mala vyskúšať pripraviť každá žena.

Potrebujete:

  • 7ks vaječných bielok
  • 420g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 250g mascarpone
  • 2PL práškového cukru
  • 6PL vaječného koňaku
  • 1KL citrónová kôra
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky práškovej šľahačky
  • ovocie podľa chuti

Mohlo by vás zaujímať: Nadýchané lievance, ktoré budú milovať všetci: Vďaka týmto ingredienciám ich môžete dopriať i deťom

Postup:

Na papiere na pečenie s pomocou nádoby na tortu nakreslíme dva kruhy, jeden väčší, druhý približne o 3cm menší. Položíme ich na dva plechy, ktoré vložíme do rúry, ktorú zapneme na 140 stupňov. Bielka zatiaľ šľaháme v miske so štipkou soli. Postupne pridávame cukor a šľaháme, až kým nie je pena hustá. Pomocou stierky bielka navrstvíme na nakreslené kruhy a necháme piecť 35 minút. Po uplynutí času teplotu znížeme na 100 stupňov a necháme piecť s jemne pootvorenými dvierkami.

Práškovú šľahačku vyšľaháme v smotane, zatiaľ čo mascarpone premiešame v inej miske s cukrom, vaječným koňakom a citrónovou kôrou. Potom zmiešame a krém máme hotový. Väčšou časťou krému potrieme prvý korpus, na ktorý naukladáme ovocie. Na to položíme ďalší a dotvoríme.