Klasika trochu inak: Vyskúšajte trojfarebnú bábovku. Bude ju milovať celá rodina
Čo takto trochu vynoviť roky zaužívaný recept? Bábovka je koláč, ktorý je známy v každej domácnosti. Ale skúšali ste niekedy jej trojfarebnú verziu?
Na cesto potrebujete:
5 ks bielok
140 g cukor práškový
5 ks žĺtok
100 ml olej
7 g Kypriaci prášok do pečiva
Malinový puding
Čokoládový puding
Vanilkový pudig
Mohlo by vás zaujímať: Doprajte deťom domácu verziu kinder rezov: Sú zdravšie a ešte chutnejšie
Poleva:
1 balenie punčovej polevy v prášku
3 zarovnané PL mlieko polotučné studené
Vyskúšajte: Rýchle a chutné domáce rožky: Takto si upečiete vlastné pečivo, ktoré je dobré aj na druhý deň
Postup:
V mise vyšľaháme bielky s curkom, ideálne za pomoci elektirckého šľahača. Potom zľahka prišľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti a do každého na najnižšom stupni primiešame po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 45 minút pri 130 stupňoch. Bábovku polejeme polevou, necháme vychladnúť a môžete podávať.