Zeleninová polievka s červenou šošovicou a pšenom: Nielenže zahreje, ale prospeje aj imunite
Je sýta, bohatá na živiny a uvaríte ju v priebehu pár minút. Ideálna polievka na jesenné dni pre malých aj veľkých, poteší chuťové poháriky.
Zeleninová polievka s červenou šošovicou a pšenom
Toto je perfektný recept na rýchlu večeru, počas sychravých dní. Zasýti, zahreje a budete sa po nej cítiť fit. Tento malý bonus navyše sa tiež počíta, no nie?
Neprehliadnite: Obed do 30 minút: Vyskúšajte cuketovo-paradajkové špagety
Na polievku potrebujeme:
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 2 hrste červenej šošovice
- hrsť pšena
- 1 l vody
- 0,5 l zeleninového vývaru
- čerstvá vňať (petržlen, zeler, magi) + sušená senovka, oregano, rasca, soľ
- olivový olej a ghee
Mohlo by vás zaujímať: Jablkové pochúťky 3x inak: Vyskúšajte klasické recepty ako bábovku či mrežovník na iný štýl
Postup:
Mrkvu a petržlen postrúhame nahrubo.
Do hrnca dáme trochu olivového oleja a ghee masla (pomer 1:1) a pár minút opečieme postrúhanú zeleninu, pridáme trochu korenia a byliniek.
Zalejeme vodou (vývarom), pridáme cibuľu a čerstvú vňať.
Uvedieme do varu, vsypeme červenú šošovicu a pšeno. Varíme 15 minút, podľa chuti pridáme soľ a podávame.
Dobú chuť! Recept vymyslela skvelá Ela - Zo srdca do hrnca.