Presunúť na hlavný obsah

Zeleninová polievka s červenou šošovicou a pšenom: Nielenže zahreje, ale prospeje aj imunite

Recepty

Je sýta, bohatá na živiny a uvaríte ju v priebehu pár minút. Ideálna polievka na jesenné dni pre malých aj veľkých, poteší chuťové poháriky.

Toto je perfektný recept na rýchlu večeru, počas sychravých dní. Zasýti, zahreje a budete sa po nej cítiť fit. Tento malý bonus navyše sa tiež počíta, no nie? 

Neprehliadnite: Obed do 30 minút: Vyskúšajte cuketovo-paradajkové špagety

Na polievku potrebujeme:

  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • 2 hrste červenej šošovice
  • hrsť pšena
  • 1 l vody
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • čerstvá vňať (petržlen, zeler, magi) + sušená senovka, oregano, rasca, soľ
  • olivový olej a ghee

Mohlo by vás zaujímať: Jablkové pochúťky 3x inak: Vyskúšajte klasické recepty ako bábovku či mrežovník na iný štýl

Postup:

Mrkvu a petržlen postrúhame nahrubo.

Do hrnca dáme trochu olivového oleja a ghee masla (pomer 1:1) a pár minút opečieme postrúhanú zeleninu, pridáme trochu korenia a byliniek.

Zalejeme vodou (vývarom), pridáme cibuľu a čerstvú vňať.

Uvedieme do varu, vsypeme červenú šošovicu a pšeno. Varíme 15 minút, podľa chuti pridáme soľ a podávame. 

Dobú chuť! Recept vymyslela skvelá Ela - Zo srdca do hrnca.