Presunúť na hlavný obsah

Za pár minút na tanieri: Naservírujte si obed ako od foodblogerky

Recepty

Strácate v tomto náročnom období inšpiráciu, čo každý deň variť? Potrebujete tip na rýchly, jednoduchý a chutný „home office“ recept ako soľ? Nech sa páči, tieto expresné recepty od vašich obľúbených foodblogeriek bez stopy lepku či laktózy prinesú na stôl príjemnú zmenu a sú hotové doslova za pár minút!

Zeleninová panvička od Lenivej kuchárky

Bez lepku a laktózy

SUROVINY:

2 šalotky
2 červené papriky
300 g cherry paradajok
70 g uvarenej červenej fazule
2 strúčiky cesnaku
1 jalapeňo paprička
4 vajcia
100 g bezlaktózového cottage cheese K-free
hrsť petržlenovej vňate
panenský olivový olej K-Bio
½ ČL mletej rasce
½ ČL mletej červenej papriky
½ ČL čili korenia
soľ a čierne korenie

POSTUP:

1. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nasekané šalotky dosklovita, pridáme nakrájané papriky a cherry paradajky a opekáme 5 minút. Pridáme nakrájané strúčiky cesnaku, rascu, červenú papriku a čili korenie, osolíme, okoreníme a podusíme ďalších pár minút.

2. Jalapeňo papričku zbavíme semienok, nakrájame nadrobno (ak nemáte radi pikantné, papričku vynechajte) a pridáme s odkvapkanou uvarenou fazuľou do panvičky, premiešame. Lyžicou spravíme do zeleninovej zmesi 4 jamky. Do každej jamky vyklepneme vajíčko, panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme variť asi 5 minút.

3. Hotovú zeleninovú panvičku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme cottage cheese, osolíme a okoreníme. Podávame s  bezlepkovým pečivom.

Špaldové lievance od The Story of a Cake

Bez laktózy

SUROVINY:

200 g hladkej špaldovej múky
200 g K-free jogurtu
200 ml K-free mlieka
2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
2 ČL mletej škorice
2 PL kokosového cukru
2 väčšie vajcia
150 g jogurtu K-free
2 PL mletého kokosu
cukor podľa chuti
na ozdobu čučoriedky, lieskovce, javorový sirup

POSTUP:

1. Zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu.

2. Samostatne zmiešame jogurt, mlieko, cukor a vajíčka. Pridáme suché ingrediencie a všetko spolu premiešame. Na panvici na rozohriatom oleji opekáme lievance z oboch strán.

3. Jogurt zmiešame s mletým kokosom a cukrom. Lievance podávame s jogurtom, čučoriedkami, orieškami a prelejeme sirupom.

Veggie špagety alla puttanesca od Surovej dcérky

Bez lepku

SUROVINY:

4 PL olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
1 čerstvá čili paprička
200 g zelených a čiernych olív
25 g kapár
15 ml šťavy z kapár
120 g rozpolených cherry rajčín
1,5 g nori riasy alebo  ½ papiera na sushi
100 ml bieleho vína
70 g  koncentrovaného rajčinového pretlaku
30 ml balzamikového octu
400 g celých lúpaných paradajok
250 g borlotti alebo červenej fazule
hrsť bazalky
soľ, čierne mleté korenie
25 ml citrónovej šťavy
¼ ČL jedlej sódy
300 g kukuričných špagiet K-free

POSTUP:

1. Nastrúhajte cesnak, nakrájajte olivy a rajčiny. Polovicu nori papiera na sushi pomeľte v mlynčeku na kávu. Ak máte vločkové nori riasy, nemusíte ich mlieť.

2. V hlbokej panvici zohrejte olivový olej, pridajte nastrúhaný cesnak a čili papričku, opekajte 2 minúty. Potom pridajte olivy, kapary aj so šťavou, cherry rajčiny, nori riasu a všetko podlejte vínom. Varte  5 minút. Pridajte koncentrovaný rajčinový pretlak, balzamiko a lúpané paradajky, tie rozpučte varechou,  varte 8-10 minút. Dajte variť špagety.

3. Do panvice pridajte premytú fazuľu, bazalku a omáčku dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Aby nebola príliš kyslá, pridajte jedlú sódu, ktorá stiahne kyslosť, ale ponechá chuť citrónu. Uvarené špagety sceďte a vmiešajte do omáčky. Podávajte s čerstvou bazalkou.

Náš tip: Všetko potrebné (nielen) na prípravu rýchlych receptov bez lepku a laktózy nájdete pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande.

- reklamná správa -