Šalát s prepeličími vajíčkami a grilovaným baklažánom: Rýchly obed, ktorý zvládnete do 15 minút
Pripravte si rýchly, chutný a výživný obed, ktorý je na tieto dni ako stvorený. Ak patríte medzi milovníkov mäsa, pokojne baklažán nahraďte kvalitným hovädzím. Jedno je však isté, obe variácie si zamilujete!
Ingrediencie:
- 2 menšie baklažány
- 10 prepeličích vajíčok
- 8 cherry paradajok
- 100 ml olivového oleja
- šťava z 1 citróna
- 50 ml balzamového octu
- soľ a mleté čierne korenie
- 100 g miešaných šalátových lístkov
Postup:
Plátky osoleného a okoreneného baklažánu opečieme na grile z oboch strán. Rovnako to urobíme aj s paradajkami. Medzitým si uvaríme prepeličie vajíčka - úplne im stačí 6 minút. Ochladíme ich sprudka studenou vodou a ošúpeme.
Mohlo by vás zaujímať: Chutná levanduľová raw torta: Tomuto pokušeniu sa nedá odolať!
Baklažán pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, octom, premiešame a dochutíme podľa seba. Pridáme šalátové listy, prepeličie vajíčka a podávame.
Tip:
Pre výraznejšiu chuť, môžeme celé na záver posypať hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť!