Presunúť na hlavný obsah

Šalát s prepeličími vajíčkami a grilovaným baklažánom: Rýchly obed, ktorý zvládnete do 15 minút

Recepty

Pripravte si rýchly, chutný a výživný obed, ktorý je na tieto dni ako stvorený. Ak patríte medzi milovníkov mäsa, pokojne baklažán nahraďte kvalitným hovädzím. Jedno je však isté, obe variácie si zamilujete!

Ingrediencie:

  • 2 menšie baklažány 
  • 10 prepeličích vajíčok
  • 8 cherry paradajok
  • 100 ml olivového oleja
  • šťava z 1 citróna
  • 50 ml balzamového octu
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 100 g miešaných šalátových lístkov

Postup: 

Plátky osoleného a okoreneného baklažánu opečieme na grile z oboch strán. Rovnako to urobíme aj s paradajkami. Medzitým si uvaríme prepeličie vajíčka - úplne im stačí 6 minút. Ochladíme ich sprudka studenou vodou a ošúpeme. 

Mohlo by vás zaujímať: Chutná levanduľová raw torta: Tomuto pokušeniu sa nedá odolať!

Baklažán pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, octom, premiešame a dochutíme podľa seba. Pridáme šalátové listy, prepeličie vajíčka a podávame.

Tip:

Pre výraznejšiu chuť, môžeme celé na záver posypať hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť!