Dokonalé jedlo na letný piknik: Focaccia s olivovým olejom a rozmarínom
Rýchla, jednoduchá a na letný piknik ako stvorená. Presne taká je ľahučká focaccia s olivovým olejom a rozmarínom. Doprajte si počas obyčajných dní aj takéto malé gastro nebo.
Taliansky chlieb si môžete pripraviť vždy čerstvý. Je to až nečakane jednoduché a rýchle. Navyše takáto voňavá delikatesa je ako stvorená na piknik počas horúcich letných dní. Pripravte si variantu s rozmarínom a verte, že jej zostanete verní!
Ingrediencie:
- 0,5kg hladkej múky
- 4dcl vody
- ½ droždia
- 1 lyžica morskej soli
- 5 lyžíc oleja extra virgin
Prečítajte si: Vegánsky tatarák chutí rovnako dobre, ako ten mäsový. Vyskúšajte si ho pripraviť podľa tohto receptu
Postup:
V mise zmiešame vlažnú vodu a droždie. Postupne prisypeme múku, až vznikne hladké cesto. Misu prikryjeme utierkou a necháme odstáť v teple, aby cesto riadne vykyslo. Následne z neho vypracujeme dva bochníčky, z ktorých potom rukou vytvoríme dve väčšie placky.
Vzniknuté placky polejeme olivovým olejom, posypeme morskou soľou, rukami rozotrieme a pretlačíme, aby sa olej spojil so soľou a s cestom. Posypeme rozmarínom.
Focacciu dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre 10-12 minút na 220-250°. Potom ich necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!