Letná sezóna cukiet je tu: Vyskúšajte z nej túto lahodnú krémovú cuketovú polievku
Sýta a pritom ľahká krémová cuketová polievka, ktorá poteší milovníkov polievok. Letnú sezónu cukiet treba rovnako ako aj inú zúžitkovať naplno. Táto polievka je jeden zo spôsobov ako to urobiť správne.
Sýta a pritom ľahká krémová cuketová polievka, ktorá poteší milovníkov polievok.
Na prípravu polievky budeme potrebovať:
1 stredne veľká cuketa zo záhrady
3 väčšie zemiaky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 ČL drvenej rasce
morská soľ
1 smotana na šľahanie
100 – 150 g masla
Mohlo by vás zaujímať: Pôsobivý letný obed: Vyskúšajte provensálske rizoto s cuketou a rajčinami
Postup prípravy:
Najskôr si ošúpeme cibuľu a strúčiky cesnaku.
Potom si ošúpeme cuketu a zemiaky, ktoré následne opláchneme pod teplou vodou a nakrájame na menšie kocky.
Do stredne veľkého hrnca dáme rozpustiť maslo a hodíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku. Orestujeme do zlatista.
Potom pridáme cuketu a zemiaky na kocky. Posolíme, pridáme drvenú rascu. Všetko spolu krátko restujeme v masle s cibuľou a cesnakom.
Čítajte tiež: Grilovaná stredomorská zelenina - ľahký a chutný obed
Následne zalejeme vodou do ¾ hrnca, zakryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom ohni, kým nie sú cuketa a zemiaky mäkké.
Potom polievku rozmixujeme dohladka. Vrátime na sporák a pridáme smotanu na šľahanie a necháme ešte prevrieť.
Ak je treba, tak ešte polievku dochutíme podľa vlastnej chuti.
Malý tip na záver: Do polievky môžete smelo pridať aj svoje obľúbené bylinky, napríklad oregano, bazalku či petržlenovú vňať nadrobno. Všetky dodajú polievke ešte lahodnejšiu chuť!
Neprehliadnite: Recept: Plnený baklažán. Z toho nepriberiete