Presunúť na hlavný obsah

Letná sezóna cukiet je tu: Vyskúšajte z nej túto lahodnú krémovú cuketovú polievku

Recepty

Sýta a pritom ľahká krémová cuketová polievka, ktorá poteší milovníkov polievok. Letnú sezónu cukiet treba rovnako ako aj inú zúžitkovať naplno. Táto polievka je jeden zo spôsobov ako to urobiť správne.

Na prípravu polievky budeme potrebovať: 

 

1 stredne veľká cuketa zo záhrady 
3 väčšie zemiaky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 ČL drvenej rasce
morská soľ
1 smotana na šľahanie 
100 – 150 g masla 

Mohlo by vás zaujímať: Pôsobivý letný obed: Vyskúšajte provensálske rizoto s cuketou a rajčinami

Postup prípravy: 

Najskôr si ošúpeme cibuľu a strúčiky cesnaku. 

Potom si ošúpeme cuketu a zemiaky, ktoré následne opláchneme pod teplou vodou a nakrájame na menšie kocky. 

Do stredne veľkého hrnca dáme rozpustiť maslo a hodíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku. Orestujeme do zlatista. 

Potom pridáme cuketu a zemiaky na kocky. Posolíme, pridáme drvenú rascu. Všetko spolu krátko restujeme v masle s cibuľou a cesnakom. 

Čítajte tiež: Grilovaná stredomorská zelenina - ľahký a chutný obed

Následne zalejeme vodou do ¾ hrnca, zakryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom ohni, kým nie sú cuketa a zemiaky mäkké. 

Potom polievku rozmixujeme dohladka. Vrátime na sporák a pridáme smotanu na šľahanie a necháme ešte prevrieť. 

Ak je treba, tak ešte polievku dochutíme podľa vlastnej chuti. 

Malý tip na záver: Do polievky môžete smelo pridať aj svoje obľúbené bylinky, napríklad oregano, bazalku či petržlenovú vňať nadrobno. Všetky dodajú polievke ešte lahodnejšiu chuť! 

Neprehliadnite: Recept: Plnený baklažán. Z toho nepriberiete