Zimná Pavlovka so slaným karamelom: Jemná ako obláčik a dokonale lahodná
Presne taká je zimná Pavlovka so slaným karamelom. Zamilujete si ju na prvé sústo. No a skvelé je, že jej príprava vám nezaberie ani veľa času.
Ingrediencie
Cesto:
- 4 bielky
- 150 g krupicového cukru
- 1 ČL bieleho vínneho octu
- 1 PL kukuričného škrobu
Krém:
- 300 g mascarpone
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 4 PL mletého kokosu
- 1 vanilkový cukor
- štipka škorice
- slaný karamel
Na zdobenie:
- mandarínky
- granátové jablko
Postup:
Bielky vyšľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor, škrob aj ocot. Na plech si dáme papier na pečenie a urobíme s ceruzkou kruh s priemerom cca 20 cm. Do kruhu vkladáme sneh z bielkov. V strede vytvoríme priehlbinku.
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si lahodné a nadýchané cesto na medovníky už v predstihu: Potom stačí len vykrojiť a dať piecť
Sušíme v rúre pri pri teplote 120 stupňov, približne 1,5 hodiny. Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s cukrom, kokosom, škoricou, šľahačkovou smotanou a troškou karamelu (cca 1 polievková lyžica). Keď nám cesto z bielkov vychladne, krém začneme vrstviť na tortu. Ozdobíme mandarínkami, granátovým jablkom a celú tortu ešte prelejeme slaným karamelom. Dobrú chuť!