Presunúť na hlavný obsah

Zimná Pavlovka so slaným karamelom: Jemná ako obláčik a dokonale lahodná

Recepty

Presne taká je zimná Pavlovka so slaným karamelom. Zamilujete si ju na prvé sústo. No a skvelé je, že jej príprava vám nezaberie ani veľa času.

Ingrediencie

Cesto:

  • 4 bielky
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 ČL bieleho vínneho octu
  • 1 PL kukuričného škrobu

Krém:

  • 300 g mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 4 PL mletého kokosu
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka škorice
  • slaný karamel 

Na zdobenie:

  • mandarínky
  • granátové jablko

Postup:

Bielky vyšľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor, škrob aj ocot. Na plech si dáme papier na pečenie a urobíme s ceruzkou kruh s priemerom cca 20 cm. Do kruhu vkladáme sneh z bielkov. V strede vytvoríme priehlbinku. 

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si lahodné a nadýchané cesto na medovníky už v predstihu: Potom stačí len vykrojiť a dať piecť

Sušíme v rúre pri pri teplote 120 stupňov, približne 1,5 hodiny. Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s cukrom, kokosom, škoricou, šľahačkovou smotanou a troškou karamelu (cca 1 polievková lyžica). Keď nám cesto z bielkov vychladne, krém začneme vrstviť na tortu. Ozdobíme mandarínkami, granátovým jablkom a celú tortu ešte prelejeme slaným karamelom. Dobrú chuť!