Presunúť na hlavný obsah

Vianočná šľahačková torta, ktorú si zamilujete: Príprava je jednoduchá a vizuálny efekt dokonalý

Recepty

Nemusíte mať veľa cukrárskych skúseností, aby ste počas Vianoc na svojich blízkych urobili dojem. Túto tortu zvládnu aj ženy, ktoré k pečeniu príliš neinklinujú. Je rýchla, jednoduchá a dostane vás lahodnou chuťou a nádherným vizuálom.

Ingrediencie:

Na cesto: 

  • 3 vajcia
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 2 lyžice teplej, ale nie horúcej vody
  • 1 lyžica oleja
  • soľ
  • trochu kypriaceho prášku

Na krém:

  • 300ml šľahačkovej smotany (33%)
  • 300g mascarpone
  • 70 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • karamel (buď použite kupovaný alebo si ho pripravte z masla, šľahačkovej smotany a cukru)

Tip: Na zdobenie môžete použiť kúsky škorice, klinčekov, sušených pomarančov, či pusiniek. Torta tak bude pôsobiť naozaj slávnostne a vianočne

Postup:

Žĺtky oddeľte od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, pridajte štipku soli. Žtka vymiešajte s cukrom do peny. Do nej potom zašľahajte vodu a olej. Začnite po lyžiciach pridávať múku a napokon sneh. Vtedy už miešajte veľmi opatrne, aby ste neporušili jeho štruktúru. Na záver zapracujte do cesta kypriaci prášok.

Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech (okrúhly s priemerom 25 cm). Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 12 - 20 minút. Vyberte, nechajte vychladnúť a rozrežte ho na polovicu. Polejte karamelom obe polovice.

Prečítajte si: Preneste sa do Talianska! Pripravte si špagety bolognese podľa ľahkého receptu

Vyšľahajte zo smotany šľahačku, pridajte postupne cukor a primiešajte mascarpone. Krémom natrite prvý korpus, potom druhý a celú tortu dookola potrite. Dozdobte škoricou, pomarančami, pusinkami a klinčekmi. Dobrú chuť!