Vianočná šľahačková torta, ktorú si zamilujete: Príprava je jednoduchá a vizuálny efekt dokonalý
Nemusíte mať veľa cukrárskych skúseností, aby ste počas Vianoc na svojich blízkych urobili dojem. Túto tortu zvládnu aj ženy, ktoré k pečeniu príliš neinklinujú. Je rýchla, jednoduchá a dostane vás lahodnou chuťou a nádherným vizuálom.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 3 vajcia
- 3 lyžice polohrubej múky
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 2 lyžice teplej, ale nie horúcej vody
- 1 lyžica oleja
- soľ
- trochu kypriaceho prášku
Na krém:
- 300ml šľahačkovej smotany (33%)
- 300g mascarpone
- 70 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- karamel (buď použite kupovaný alebo si ho pripravte z masla, šľahačkovej smotany a cukru)
Tip: Na zdobenie môžete použiť kúsky škorice, klinčekov, sušených pomarančov, či pusiniek. Torta tak bude pôsobiť naozaj slávnostne a vianočne
Postup:
Žĺtky oddeľte od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, pridajte štipku soli. Žtka vymiešajte s cukrom do peny. Do nej potom zašľahajte vodu a olej. Začnite po lyžiciach pridávať múku a napokon sneh. Vtedy už miešajte veľmi opatrne, aby ste neporušili jeho štruktúru. Na záver zapracujte do cesta kypriaci prášok.
Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech (okrúhly s priemerom 25 cm). Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 12 - 20 minút. Vyberte, nechajte vychladnúť a rozrežte ho na polovicu. Polejte karamelom obe polovice.
Prečítajte si: Preneste sa do Talianska! Pripravte si špagety bolognese podľa ľahkého receptu
Vyšľahajte zo smotany šľahačku, pridajte postupne cukor a primiešajte mascarpone. Krémom natrite prvý korpus, potom druhý a celú tortu dookola potrite. Dozdobte škoricou, pomarančami, pusinkami a klinčekmi. Dobrú chuť!