Gaštanovo medový cheesecake: S gaštanovým pyré si dokážete vytvoriť naozaj skvelý dezert
Ak milujete jeden zo symbolov jesene aj na tanieri, tak gaštanovo medový cheesecake je presne pre vás. Nehovoriac o tom, že tento konkrétny recept si môžete dopriať aj v takejto zdravšej verzii.
Na korpus potrebujete:
200 g pomixované jemné ovsené vločky
1 PL kvalitného holandského kakaa
1 PL gaštanového pyré
1 PL kokosového oleja
1 PL jablkového pyré
Mohlo by vás zaujímať: Gaštanová roláda s kakaovým tunelom - dezert pre náročných
Na náplň potrebujete:
500 g nízkotučný jemný tvaroh
200 g smotanová (napr. bánovecká) nátierka
200 g gaštanového pyré
3 PL kvalitného medu
2 ks vajcia
Na ozdobenie povrchu potrebujete:
kvalitné holandské kakao
orechy podľa vlastnej chuti, najlepšie pomleté alebo na jemno nakrájané
Čítajte tiež: Gaštanová torta s čokoládou: Vyzerá slávnostne a chutí božsky
Postup prípravy:
Najskôr si pripravíme korpus tak, že všetky ingrediencie zmiešame dokopy. Hotové cesto zatlačíme do vymastenej väčšej tortovej formy (priemer cca 26 cm). Alebo môžete tortovú formu vystlať papierom na pečenie. Korpus pečieme cca 10 minút pri 170 stupňoch Celzia.
Následne si v miske zmiešame všetky ingrediencie na náplň. Ak by sa vám vytvorili niekde hrudky, rozmixujte zmes ešte mixérom, aby bola hladká. Takto vzniknutú plnku natriete rovnomerne na upečený korpus.
Potom gaštanovo medový cheesecake pečieme ešte cca 60 minút pri rovnakej teplote 170 stupňov Celzia. Samozrejme si ho v rúre sledujete, každá predsa len pečie inak. No mal by mať ako inak zlatistý povrch.
Neprehliadnite: Gaštanová torta - dezert pre náročných
Keď upečený cheesecake vyberieme, posypeme ho kakaom zmiešaným s orechmi podľa vlastnej chuti a odložíme do chladničky.
Dobrú chuť!