Cookies z domáceho arašidového masla: Tento jednoduchý recept musíte vyskúšať čo najskôr
Pokiaľ vás prepadla chuť na niečo sladké a zároveň máte radi orechy a arašidové maslo, máme pre vás výbornú inšpiráciu na víkend. Pripravte si spolu s nami cookies z arašidového masla.
Zabudnite na kupované orechové maslá, pretože ich prípravu zvládnete aj vy doma už za pár minút. Okrem domáceho arašidového masla si pripravte aj chutné cookies, ktoré si vaša rodina a aj vy určite zamilujete.
Vyskúšajte aj: Špagety s lahodnou kokosovo-arašidovou omáčkou: Túto chuť musíte spoznať
Na prípravu arašidového masla budete potrebovať:
300 g nesolených, pražených arašidov
morská, poprípade himlájska soľ
Postup:
Nesolené a vopred pražené arašidy vložte do kvalitného mixéra a mixujte dovtedy, dokým sa nezačne tvoriť kašovitá hmota. Následne na to mixovanie prerušte, kým nezačnú púšťať olej a v mixovaní pokračujte. Pokiaľ sú arašidy príliš suché, kľudne do nich pridajte aj olivový olej. Keď sa vám začne tvoriť maslo, pridajte štipku soli a vymixujte do záverečnej verzie.
Na prípravu cookies budete potrebovať:
1 šálku arašidového masla
1/2 šálky trstinového cukru (1/3 šálky stévie, alebo 2 lyžice javorového sirupu)
1 veľké vajce
Postup:
Rozohrejte trúbu na 220 °C a medzitým si v miske vymiešajte vajce, cukor a arašidové maslo. Na plech si pripravte papier na pečenie a v malých množstvách si vytvorte guličky, ktoré pomaly rozmačkajte do želanej podoby. Následne na to mierne posoľte, poprípade pridajte na ozdobu kúsky arašidov a dajte do trúby na 10 - 12 minút na 180 °C. Trúbu na záver vypnite a nechajte cookies dopiecť v zavretej trúbe. Dobrú chuť!
Inšpirujte sa aj ďalším receptom: Kvôli tomuto sa oplatí "zhrešiť": Vyskúšajte chutný avokádový cheesecake