Presunúť na hlavný obsah

Domáci perník s orechami a jabĺčkami: Sladký dezert, ktorý je na jesenné dni ako stvorený

Recepty

Pokiaľ aj vy patríte medzi milovníkov sladkého, máme pre vás skvelý tip na dezert, ktorý si zamilujete. Navyše už pri samotnej príprave, vám prevonia celý dom!

 

Čo budete potrebovať: 

Cesto

  • 300 g polohrubej múky
  • 70 g masla
  • 2 lyžice rumu
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice medu
  • 1 lyžica škorice
  • 2 pomleté ​​klinčeky
  • 1/4 lyžičky mletého anízu
  • šťava a kôra z 1 bio citróna
  • 150 ml mlieka
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 100 g hrubo nasekaných orechov (vlašské, pekanové, para, lieskové)
  • 50 g kandizované pomarančovej kôry
  • 2 jabĺčka

Neprehliadnite: Recept na zdravé hranolky. Po tomto snacku nepriberiete ani gram

Na polevu

  • 50 g práškového cukru
  • šťava z 1/2 citróna
  • oriešky na ozdobu

Postup: 

Maslo, cukor, rum a vajcia vymiešajte do peny. Pridajte korenie, mlieko, med, citrónovú kôru aj šťavu, múku premiešanú so sódou a práškom do pečiva. Následne vložte do cesta nasekané orechy, kandizovanú pomarančovú kôru, a opatrne ešte raz premiešajte.

Prečítajte si: Preneste sa do Talianska! Pripravte si špagety bolognese podľa ľahkého receptu

Na panvici spolu s cukrom trošku skaramelizujte jabĺčka. Cesto dajte do formy a pečte 35 minút. Teplý perník potrite citrónovou šťavou, posypte práškovým cukrom a dozdobte jabĺčkami a orechami. Dobrú chuť!