Preneste sa do Talianska! Pripravte si špagety bolognese podľa ľahkého receptu
Sú jednoduché, no napriek tomu sa považujú za kulinársky zážitok. Ako si pripraviť tie pravé, povestné talianske špagety?
Potrebujete:
- 500g mletého hovädzieho mäsa
- 2ks mrkvy
- 2ks paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- zeler
- čerstvá bazalka
- paradajkový pretlak
- cibuľa
- olej
- korenie: soľ, čierne mleté korenie, korenie chilli
Prečítajte si: Pripravte si jeden z najslávnejších receptov sveta. Už ste jedli ratatouille?
Postup:
Na panvicu si dáme olej a osmažíme cibuľku. Postupne k nej pridáme mäsko, ktoré osolíme. Keď je dostatočne opečené, pridáme k nemu na kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Zeler sa odporúča najkrájať na čo najmenšie kúsky. Do zmesi pridáme pretlačený cesnak a necháme dusiť pár minút pod pokrievkou.
Po približne 10-tich minútach podlejeme omáčku vodou a pridáme malý paradajkový pretlak. Medzitým, kým sa nám vzniknutá zmes varí, si ošúpeme paradajky a nakrájame na malé kocky, ktoré pridáme na panvicu. Všetko ochutíme čerstvou bazalkou, korením a chilli. Ak sa vám zdá, že máte nedostatok omáčky, pridáme opäť trochu vody a všetko zmiešame. Na záver si pripravíme špagety v osolenej vode a môžeme si pochnutnať na pravom, talianskom jedle. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Polievka, akú ste ešte nejedli. Paradajkovo-paprikový krém sa stane vaším obľúbeným