Presunúť na hlavný obsah

Preneste sa do Talianska! Pripravte si špagety bolognese podľa ľahkého receptu

Recepty

Sú jednoduché, no napriek tomu sa považujú za kulinársky zážitok. Ako si pripraviť tie pravé, povestné talianske špagety?

Potrebujete: 

  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • 2ks mrkvy
  • 2ks paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zeler
  • čerstvá bazalka
  • paradajkový pretlak
  • cibuľa
  • olej
  • korenie: soľ, čierne mleté korenie, korenie chilli 

Prečítajte si: Pripravte si jeden z najslávnejších receptov sveta. Už ste jedli ratatouille?

Postup:

Na panvicu si dáme olej a osmažíme cibuľku. Postupne k nej pridáme mäsko, ktoré osolíme. Keď je dostatočne opečené, pridáme k nemu na kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Zeler sa odporúča najkrájať na čo najmenšie kúsky. Do zmesi pridáme pretlačený cesnak a necháme dusiť pár minút pod pokrievkou. 

Po približne 10-tich minútach podlejeme omáčku vodou a pridáme malý paradajkový pretlak. Medzitým, kým sa nám vzniknutá zmes varí, si ošúpeme paradajky a nakrájame na malé kocky, ktoré pridáme na panvicu. Všetko ochutíme čerstvou bazalkou, korením a chilli. Ak sa vám zdá, že máte nedostatok omáčky, pridáme opäť trochu vody a všetko zmiešame. Na záver si pripravíme špagety v osolenej vode a môžeme si pochnutnať na pravom, talianskom jedle. Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Polievka, akú ste ešte nejedli. Paradajkovo-paprikový krém sa stane vaším obľúbeným