Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si jeden z najslávnejších receptov sveta. Už ste jedli ratatouille?

Recepty

Jedlo, ktoré nielenže božsky chutí, ale aj vyzerá. Podľa nášho receptu si slávny francúzsky recept môžete pripraviť aj v pohodlí domova.

Potrebujete:

  • baklažán
  • cuketu
  • žltú papriku
  • 4 veľké paradajky
  • lúpané paradajky vo vlastnej šťave
  • paradajkový pretlak
  • olej
  • veľkú cibuľu
  • cesnak
  • 1ČL cukru
  • korenie - soľ, mleté čierne korenie, oregano, bazalku a provensálske korenie

Postup:

Časť cibule si odkrojíme a nakrájame ju. Nadrobno nakrájanú ju speníme na oleji a postupne k nej pridávame lúpané paradajky, pretlak, pretlačený cesnak, bazalku a oregano. Všetko premiešame a pridáme aj lyžičku cukru, ktorá zvýrazní chuť paradajok. Potom zmes mierne osolíme, zamiešame a necháme dusiť približne pol hodinu.

Zeleninu si dôkladne umyjeme. Paradajky, baklažán, cuketu, cibuľu nakrájame na kolieska, papriku na pásiky. Hotovú omáčku prelejeme do zapekacej misy a do nej na striedačku ukladáme nakrájanú zeleninu. Snažíme sa ju naukladať čo najtesnejšie. Na záver ratatouille pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov. Nechávame piecť minimálne 45 minút a podávame teplé. Dobrú chuť!

Prečítajte si: Chrumkavý domáci falafel: Tento recept sa stane vaším najobľúbenejším