Chrumkavý domáci falafel: Tento recept sa stane vaším najobľúbenejším
Pripravovali ste niekedy doma falafel? Ak ste to doteraz nikdy neskúšali, mali by ste to napraviť.
Skúšali ste doma pripraviť niekedy domáci falafel?
Potrebujete (cca 18 guličiek)
- 200 gramov sušeného cíceru
- ½ citróna - použijeme šťavu i postrúhanú kôru
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- 2 polievkové lyžice sezamových semienok
- 1 čajová lyžička mletej rímskej rasce
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička koriandru
- ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
- 2 polievkové lyžice múky
- Olej na vyprážanie (repkový, slnečnicový...)
Vyskúšajte tiež: Lahodná, chutná a najmä zdravá. Vyskúšajte si pripraviť mrkvovú polievku
Postup:
Cícer necháme cez noc namočený vo vode. Nevaríme ho, stačí nám, že počas noci nám pekne zmäkne. Tesne pred prípravou receptu vylejeme prebytočnú vodu a prepláchneme ho. Pripravíme si všetky ingrediencie. Cibuľu nakrájame na menšie kúsky, strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame nadrobno, nastrúhame si kôru z polovice citróna, použijeme i šťavu z neho. Všetky suroviny okrem oleja premiešame a zmixujeme. Zmes nemusí byť úplne nahladko, práve naopak. Z hotovej zmesi vytvarujeme falafelové guličky a usmažíme ich dohneda v dobre rozpálenom oleji (cca 7 minút). Upražený chrumkavý falafel položíme na papierové utierky, ktoré do seba vpijú prebytočný tuk. Falafel chutí najlepšie s hummusom a čerstvou zeleninou.
Neprehliadnite: Tip na obed: Vegánske boloňské špagety so šošovicou od foodblogerky Surovadcerka si zamilujete aj vy