Chrumkavý domáci falafel: Tento recept sa stane vaším najobľúbenejším
Pripravovali ste niekedy doma falafel? Ak ste to doteraz nikdy neskúšali, mali by ste to napraviť.
Potrebujete (cca 18 guličiek)
- 200 gramov sušeného cíceru
- ½ citróna - použijeme šťavu i postrúhanú kôru
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- 2 polievkové lyžice sezamových semienok
- 1 čajová lyžička mletej rímskej rasce
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička koriandru
- ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
- 2 polievkové lyžice múky
- Olej na vyprážanie (repkový, slnečnicový...)
Vyskúšajte tiež: Lahodná, chutná a najmä zdravá. Vyskúšajte si pripraviť mrkvovú polievku
Postup:
Cícer necháme cez noc namočený vo vode. Nevaríme ho, stačí nám, že počas noci nám pekne zmäkne. Tesne pred prípravou receptu vylejeme prebytočnú vodu a prepláchneme ho. Pripravíme si všetky ingrediencie. Cibuľu nakrájame na menšie kúsky, strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame nadrobno, nastrúhame si kôru z polovice citróna, použijeme i šťavu z neho. Všetky suroviny okrem oleja premiešame a zmixujeme. Zmes nemusí byť úplne nahladko, práve naopak. Z hotovej zmesi vytvarujeme falafelové guličky a usmažíme ich dohneda v dobre rozpálenom oleji (cca 7 minút). Upražený chrumkavý falafel položíme na papierové utierky, ktoré do seba vpijú prebytočný tuk. Falafel chutí najlepšie s hummusom a čerstvou zeleninou.
Neprehliadnite: Tip na obed: Vegánske boloňské špagety so šošovicou od foodblogerky Surovadcerka si zamilujete aj vy