Presunúť na hlavný obsah

Tip na víkend: Mrkvovo-zázvorová polievka s kari a opraženým kokosom

Recepty

Pre tých, ktorí milujú polievky a majú pocit, že stále dokola varia jedny a tie isté, tu máme recept na trocha nezvyčajnú polievku. Ingrediencie ako kokos, kari a ďalšie dodajú tradičnej mrkvovej polievke skutočný exotický nádych. Čo poviete, dáte sa nahovoriť?

Na prípravu potrebujete

4 alebo 5 väčších mrkiev
kúsok celistvého zázvoru pre chuť
olivový olej
väčší strúčik cesnaku
morská alebo himalájska soľ
čierne mleré korenie
kokos 
 

Postup prípravy

1. Mrkvu si očistíme, pokrájame na kolieska. 
2. Zázvor si očistíme a postrúhame najemno na strúhadle. 
3. Do stredne veľkého hrnca dáme zovrieť olivový olej. 
4. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu.
5. Pridáme morskú alebo himalájsku soľ, mleté čierne korenie a najmä kari korenie. Pokojne môžete dať aj viac ako len trošku. 
6. Zmes v hrnci premiešame a necháme asi 5 minút osmahnúť  na miernom ohni za stáleho miešania. 
7. Potom pridáme zázvor aj so šťavou z neho, strúčik cesnaku a opäť premiešame. 
8. Nakoniec zalejeme vlažou vodu do 3/4 hrnca a necháme zovrieť. 
9. Keď je mrkva už mäkká, polievku pomixujeme ponorným mixérom. 
10. Potom si na panvici na sucho opražíme za pohár strúhaného kokosu do zlatista. 
11. Polievku medzitým ochutnáme, dochutíme podľa seba a následne podávame na tanieri s opraženým kokosom. 
 
 
Tip: Polievku môžete podávať aj s opraženými krutónmi alebo opraženým chlebíkom v celku. 
 
 
Dobrú chuť!