Krémová tekvicová polievka s feta syrom a chrumkavou slaninkou: Pochutia si aj tí najnáročnejší
Krémové polievky sú v chladnejších dňoch a pre niektorých aj v chladnejších ránach skutočným hrejivým a výživným spôsobom ako sa zasýtiť. Naviac táto tekvicová je skutočne plná chutí a prídu si pri nej na svoje všetci.
Na prípravu potrebujeme:
1 stredne veľká tekvica Hokkaido
pór
3 menšie strúčiky cesnaku
100 g maslo
250 g smotana na šľahanie
morská soľ
drvená rasca
feta syr na kocky
slaninka (podľa vlastných chutí domáca, gazdovská s rascou alebo oravská...)
Mohlo by vás zaujímať: Zabudnite na klasické zemiakové placky: Vyskúšajte lahodné tekvicové s cesnakovým dressingom
Postup prípravy:
Na masle si speníme a do zlatista opečieme pokrájaný pór na kolieska a 3 menšie pretlačené alebo nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku.
Medzitým si pripravíme tekvicu Hokkaido, ktorú nemusíme zbavovať šupky, len ju rozkrájame na kocky, pričom nezabudnite vydlabať stred tekvice s jadierkami. Ošúpeme a nakrájame na kocky aj tri väčšie zemiaky na zahustenie.
Keď sú pór a cesnak opražené, pridáme kocky tekvice Hokkaido a pokrájané zemiaky. Pridáme morskú soľ, štipku drvenej rasce, premiešame a necháme nech tekvica a zemiaky pustia šťavu. Stále miešame, aby nám zospodu nič neprihorelo.
Čítajte tiež: Tip na chutný jesenný obed: Pečené kúsky z tekvice so šalátom
Potom zalejeme 1-2 l vody (podľa toho, koľko polievky chceme urobiť), prípadne, ak máte zostatý vývar, môžete ho smelo pridať do polievky.
Potom necháme všetko prevrieť, aby zelenina zmäkla. Keď je mäkká, odstavíme, pomixujeme ponorným mixérom.
Potom vrátime späť na sporák a pridáme ešte smotanu na šľahanie a prípadne dochutíme.
Keď polievka trocha vychladne, pridáme na menšie kocky pokrájaný celý feta syr a tiež vopred opraženú slaninku podľa vlastnej chuti, ktorú si pripravíme.
Neprehliadnite: Skvelá jesenná pochúťka: Tekvicová polievka so sladkými zemiakmi a opečenými semienkami vás zahreje
Malý tip: Do polievky môžete pridať pre ešte lepšiu chuť aj čerstvú nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať či iné obľúbené bylinky.
Dobrú chuť!