Krémová tekvicová polievka je na jeseň ako stvorená
Čo by to bola jeseň bez tekvice. Gastroexpert Rudolf Héger si pre vás pripravil recept na lahodnú krémovú polievku.
Gastroexpert Rudolf Héger a jeho krémová tekvicová polievka
Potrebujeme:
2 malé kanadské tekvice
2 tenké malé mrkvy
2 zemiaky
2 menšie cibuľky
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
2 chilli papriky
1 kocka maggi do polievky
šľahačka na varenie
biele víno
mleté biele korenie
olej z tekvicových jadierok
sušené slivky
Tip na recept: Jablkový raw koláč: Tej chuti neodoláte!
Postup:
1. Dutú časť tekvice odrežeme, jadierka odstránime. V rúre upečieme. Medzitým cibuľu nakrájame na krúžky, cesnak posekáme nadrobno. Mrkvu, zemiaky a chilli papriku pokrájame.
2. Cibule, mrkvu a zemiaky trochu prevaríme, pridáme k ním kocku masoxu, potom to podlejeme vodou, okoreníme, pridáme nakrájanú chilli papriku a povaríme.
3. Keď to máme hotové, pridáme k tomu dužinu upečenej tekvice, prilejeme k tomu víno, pridáme šľahačku a rozmixujeme.
Dobrú chuť!