Presunúť na hlavný obsah

Vegánska tekvicová polievka s pikantným pohladením: Chutný recept pre jesenné dni

Recepty

Luxusná chuť a lahodná textúra tejto polievky pohladí nielen vaše chuťové poháriky, ale aj vaše srdce. Tento tekvicový krém plný vitamínov si získa vašu priazeň najmä vďaka jedinečnej chuti a jednoduchej príprave.

Rozmýšľate nad tým, čo dobré by ste si mohli navariť, aby ste zahnali hlad a zároveň pripravili zdravú a chutnú pochúťku? Skúste si pripraviť vegánsku tekvicovú polievku s pikantnou chuťou, ktorá je azda tou najvhodnejšou voľbou pre blížiace sa chladné dni. Nenáročný recept je veľkou výhodou a vy si už za pár minút budete môcť pochutnávať a tejto polievke plnej živín a vitamínov.

Prečítajte si aj: Domáci hamburger z tradičných surovín: Prineste si trochu Ameriky do vašej kuchyne!

Na prípravu tekvicového krému potrebujeme: 

Cibuľu
Mrkvu
Cukety
Karfiol
Pečené zemiaky
Tekvicu
Korenie
Kokosové mlieko
Chilli papričky

Postup:

Uvarte mrkvu, cukety, karfiol a tekvicu do mäkka, tak aby ich bolo možné poriadne rozmixovať. Po uvarení ich vložte do mixéra alebo použite ten ponorný, je len na vás ktorý spôsob zvolíte. Upečte si pár sladkých zemiakov do chrumkava a počkajte kým trochu vychladnú. Pridajte do vašej zeleninovej zmesi a opäť mixujte. Postupne pridávajte kokosové mlieko, podľa konzistencie vášho krému. Myslite nato, že polievka má byť hustejšia. Na záber ochuťte pomocou korenín a chilli papričiek podľa vašej chuti. Polievku podávame teplú a ozdobenú rôznymi koreninami alebo chilli papričkou. 

Prajeme dobrú chuť!

Inšpirujte sa: Na tieto 3 tukožrútske polievky budete potrebovať len tri hlavné ingrediencie: Zasýtia, zahrejú a schudnete!