Tip na chutný jesenný obed: Pečené kúsky z tekvice so šalátom
Tekvicová sezóna je v plnom prúde a my vám prinášame tip na obed, ktorý vám zaberie len pár minút. Pozrite si, čo si pripravil Rudolf Heger.
Gastroexpert Rudolf Héger varí:
Suroviny:
Stredne veľká tekvica hokaido
Soľ
Olivový alebo sezamový olej
Tekvicové jadierka
Listový šalát
Tip na teplú polievku: Krémová tekvicová polievka je na jeseň ako stvorená
Postup:
Tekvicu nakrájame na kúsky a uložíme ich na olejom vymastený plech. Posypeme soľou a s troškou chillii. Rúru si necháme vyhriať a pečieme cca 15-20 minút, kým nedostane tekvica tú správnu farbu farbu. Môžeme pokvapkať olivovým alebo sezamovým olejom. Na záver pridáme mierne opečené tekvicové jadierka a podávame s listovým šalátom. Kto chce, môže pridať aj domáci tekvicový chlieb, na ktorý máme tiež recept. Vynikajúce!
Dobrú chuť!