Presunúť na hlavný obsah

Tip na chutný jesenný obed: Pečené kúsky z tekvice so šalátom

Recepty

Tekvicová sezóna je v plnom prúde a my vám prinášame tip na obed, ktorý vám zaberie len pár minút. Pozrite si, čo si pripravil Rudolf Heger.

Gastroexpert Rudolf Héger varí:

Suroviny:

Stredne veľká tekvica hokaido

Chilli
Soľ
Olivový alebo sezamový olej
Tekvicové jadierka
Listový šalát

Tip na teplú polievku: Krémová tekvicová polievka je na jeseň ako stvorená

Postup:

Tekvicu nakrájame na kúsky a uložíme ich na olejom vymastený plech. Posypeme soľou a s troškou chillii. Rúru si necháme vyhriať a pečieme cca 15-20 minút, kým nedostane tekvica tú správnu farbu farbu. Môžeme pokvapkať olivovým alebo sezamovým olejom. Na záver pridáme mierne opečené tekvicové jadierka a podávame s listovým šalátom. Kto chce, môže pridať aj domáci tekvicový chlieb, na ktorý máme tiež recept. Vynikajúce!

Dobrú chuť!