Presunúť na hlavný obsah

Rýchly recept, ktorý zvládnete raz-dva: Pripravte rodine nepečený jablkový koláč

Recepty

Každý z času na čas dostane chuť na niečo sladké. Ak vás najbližšie prepadne tiež, zažeňte ju týmto receptom.

Potrebujete:

1 kg jabĺk
2 ks zlatého klasu
2 ks vanilkového cukru
250 ml jablkovej šťavy
200 g dlhých piškót 
100 g horkej čokolády
50 ml šľahačkovej smotany (mlieka)
 
 

Postup: 

Jablká očistíme, zbavíme jadierok, nastrúhame nahrubo. Preložíme do hrnca začneme dusiť. K cca 150ml jablkového džúsu dolejeme 250 ml vody a rozmiešame v tom zlatý klas, vanilkový cukor a pridáme k jablkám. Ak máte radi škoricu, pridajte podľa chuti. Miešame do varu a zhustnutia hmoty.

Dlhé piškóty krátko namočíme vo zvyšnej jablkovej šťave a uložíme, ideálne do hranatej formy, aby koláč lepšie držal tvar. Na piškótu vrstvíme časť jabĺk, a zopakujeme ešte dvakrát piškóty a vrstvu jabĺk. Necháme vychladnúť a potom na pár hodín stuhnúť v chladničke. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Vyskúšajte tiež: Lahodný koláč, ktorý by mala skúsiť pripraviť každá z nás. Recept na ovocný cheesecake