Talianske tiramisu u vás doma: Tento jednoduchý recept zvládnete v priebehu pár minút
Milujete sladké? Tak táto talianska klasika si vás hneď získa.
Potrebujete:
5 čerstvých vajec
5 lyžíc trstinového cukru
4 lyžice mandľového likéru Amaretto
šálok silnej kávy
sáčok cukrárskych piškótov
tmavé holandské kakao a strúhaná mliečna čokoláda na posypanie
Vyskúšajte tiež: Chutné domáce croissanty u vás v kuchyni: S týmto receptom to zvládnete veľmi hravo
Postup:
Pripravíme si silnú čiernu kávu, necháme ju schladiť a nalejeme ju do širšej misky. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky spolu s piatimi lyžicami cukru vyšľaháme do peny a tiež vyšlaháme sneh z bielkov.
Do zmesi zo žĺtkov a cukru zašlaháme mascarpone. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Cukrárske piškóty namočíme z oboch strán do kávy s prídavkom Amaretto. Stačí ich namočiť len zľahka. Príliš nasiaknuté piškóty by kazili výsledný dojem. Dno formy pokryjeme vrstvou piškót, pridáme vrstvu krému a pokračujeme plynule ďalšími vrstvami, kým máme dostatok materiálu. Poslednú vrstvu krému bohato poprášime kakaom a hoblinkami čokolády. Doprajeme svojmu cukrárskemu výtvoru aspoň 2 hodiny odpočinku v chladničke.
Mohlo by vás zaujímať: Doprajte deťom domácu verziu kinder rezov: Sú zdravšie a ešte chutnejšie