Pravé špagety Carbonara: Vneste do kuchyne závan skutočného Talianska
Pokiaľ patríte medzi milovníkov cestovín, tento recept musíte skúsiť. Pravé špagety Carbonara chutia totiž neskutočne. No a stačí vám na ne len 6 ingrediencií!
Ingrediencie:
- 250 g spaghetti zo semolinovej múky
- 100 g guanciale
- 2 celé vajíčka
- 2 žĺtka
- 50 g pecorina
- 50 g parmezánu
- čierne mleté korenie
- petržlenová vňať na zdobenie
- kvalitný olivový olej (toto je veľmi dôležité)
Postup:
Originál špagety carbonara majú len 6 ingrediencií. Potom ich už len dochucujete. Preto je veľmi dôležitá ich kvalita, keďže tá tvorí samotnú chuť.
Dajte si zovrieť vodu na špagety. Pridajte dve lyžičky soli a lyžicu olivového oleja. Špagety varte ideálne tak, aby boli al dente. Na horúcu panvicu dajte lyžicu olivového oleja a pridajte nakrájanú slaninu. Opekajte, kým nepustí vlastný tuk. Medzitým si rozšľahajte celé vajíčka so žĺtkami. Pridajte k nim nastrúhané pecorino a parmezán, premiešajte.
Mohlo by vás zaujímať: Gaštanová roláda s kakaovým tunelom - dezert pre náročných
Špagety pridajte ku slanine. Zalejte vajíčkovo - syrovou omáčkou a intenzívne miešajte. V tejto fáze už máte panvicu odstavenú, nakoľko na ohni by sa vám žĺtka zrazili. Vo finále posypte ešte troškou parmezánu, ochuťte čiernym korením a dozdobte peržleňovou vňaťou. Dobrú chuť!