Vegetariánska tortilla s pečeným cesnakom a curry: Večera, ktorá zasýti, no zároveň poteší aj figúru
Urobte si na večeru niečo, čo poteší vaše chuťové poháriky, no zároveň aj postavu. Stavte tentokrát na farby a ľahkosť vo všetkých ohľadoch.
Ingrediencie na 2 porcie:
- 1 paprika
- malý listový šalát
- rukola
- 1 pór
- cesnak - množstvo podľa chuti
- 2 paradaky
- olivový olej
- rastlinný syr
- čierne korenie
- 2 lyžičky curry
- soľ
- 2 tortilly
Postup:
Ako prvé dáme do rúry na 180 stupňov upiecť cesnak. Môžete pokojne celé hlavičky, uľahčíte si šúpanie. Po upečení to ide ľahučko. Následne na olivovom oleji orestujte nakrájaný pór. Pridajte soľ, korenie a curry. Keď je zmes zlatistá, pridajte nakrájanú papriku a paradajky. Vo chvíli, keď je zelenina mäkká, odstavte a nechajte ešte 10 minút pod pokrievkou.
Prečítajte si: Preneste sa do Talianska! Pripravte si špagety bolognese podľa ľahkého receptu
Polejte znova olivovým olejom. Na tortillu naukladajte lístky šalátu, rukoly a rastlinný syr. Pokryte teplou zmesou. Syr sa krásne rozpustí. Môžete podávať s bielym jogurtom. Dobrú chuť!