Presunúť na hlavný obsah

Októbrové obsesie: Dubákové penne s maslovou omáčkou a chilli

Recepty

Hríbová sezóna sa už začala a pokiaľ si chcete dopriať chutný a sezónny obed, toto je ideálna voľba.

Ingrediencie na dve porcie:

  • 300 g dubákov
  • 60 g masla
  • 500 g penne
  • cherry paradajky 
  • 1 šalotka
  • parmezán 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • oregano
  • soľ
  • chilli

Postup:

Pripravte si ingrediencie. Šalotku ošúpte a nakrájajte na tenké prúžky. Nasekajte cesnak na plátky a dubáky tiež. Paradajky rozrežte na polovicu. Na masle následne osmažte šalotku, cesnak, potom pridajte huby a občas miešajte, kým nezačnú hnednúť. Trvá to pár minút. Pridajte paradajky, oregano, 1/2 lyžičky soli, chilli a miešajte, kým všetko nezmäkne.

Mohlo by vás zaujímať: Chutná levanduľová raw torta: Tomuto pokušeniu sa nedá odolať!

Medzitým si uvarte cestoviny. Do omáčky pridajte dve lyžice vody z cestovín, zvyšné maslo, nastúhajte parmezán a všetko dobre premiešajte. Môžete dozdobiť bazalkou a pažítkou. Dobrú chuť!