Októbrové obsesie: Dubákové penne s maslovou omáčkou a chilli
Hríbová sezóna sa už začala a pokiaľ si chcete dopriať chutný a sezónny obed, toto je ideálna voľba.
Ingrediencie na dve porcie:
- 300 g dubákov
- 60 g masla
- 500 g penne
- cherry paradajky
- 1 šalotka
- parmezán
- 2 strúčiky cesnaku
- oregano
- soľ
- chilli
Postup:
Pripravte si ingrediencie. Šalotku ošúpte a nakrájajte na tenké prúžky. Nasekajte cesnak na plátky a dubáky tiež. Paradajky rozrežte na polovicu. Na masle následne osmažte šalotku, cesnak, potom pridajte huby a občas miešajte, kým nezačnú hnednúť. Trvá to pár minút. Pridajte paradajky, oregano, 1/2 lyžičky soli, chilli a miešajte, kým všetko nezmäkne.
Mohlo by vás zaujímať: Chutná levanduľová raw torta: Tomuto pokušeniu sa nedá odolať!
Medzitým si uvarte cestoviny. Do omáčky pridajte dve lyžice vody z cestovín, zvyšné maslo, nastúhajte parmezán a všetko dobre premiešajte. Môžete dozdobiť bazalkou a pažítkou. Dobrú chuť!