Presunúť na hlavný obsah

Zahreje aj zasýti: Mrkvová polievka s bielym makom je hotovou alchýmiou pre telo

Recepty

Pripravte si obed, ktorý vás dokonale zasýti a dodá telu množstvo živín. Nielenže skvele chutí, ale benefity, ktoré poskytuje organizmu sú naozaj výnimočné. Mrkvová polievka v novom šate je skrátka dokonalosť!

 

Ingrediencie: 

  • 700 g mrkvy
  • 1 väčšia červená paprika
  • 2 červené cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 zemiak
  • 1 lyžica čerstvého tymianu
  • mleté čierne korenie
  • soľ 
  • 4 lyžice olivového oleja 
  • 60 g masla
  • 1 lyžička čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička kurkumy
  • 150 ml smotany na varenie 
  • biely mak
  • tekvicové semienka
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup:

Očistenú mrkvu nakrájajte na kolieska (cca 1 cm) a premiestnite na plech. Rozrežte papriku, nakrájajte cibuľu, očistite strúčiky cesnaku, nakrájate zemiak,vložte k mrkve. Pridajte soľ, čierneho korenie a prelejte olejom. Premiešajte, plech vložte do rúry a pečte 35 – 40 minút.

Mohlo by vás zaujímať: Sladký koniec leta: Hrušková torta Frangipane

V hrnci si medzitým roztopte maslo a tri minúty na ňom pomaly opekajte zázvor. Poprášte kurkumou a na miernom plameni nechajte speniť. Paradajku ošúte, roztlačte a pridaje do maslového základu. Miešame ďalšie 3 minúty. Potom posypte bielym makom a pridajte upečenú zeleninu. Opäť krátko opečte, zalejte 750 ml vriacej vody a smotanou. 

Neprehliadnite: Svieži letný koláč: Tento fit recept chutí po mandliach a sladkých hruškách

Nechajte zovrieť a varte ďalších 25 minút. Potom polievku rozmixujte. Dochuťte soľou, korením, na vrch pridajte semienka a prelejte pár kvapkami olivového oleja. Dobrú chuť!