Zahreje aj zasýti: Mrkvová polievka s bielym makom je hotovou alchýmiou pre telo
Pripravte si obed, ktorý vás dokonale zasýti a dodá telu množstvo živín. Nielenže skvele chutí, ale benefity, ktoré poskytuje organizmu sú naozaj výnimočné. Mrkvová polievka v novom šate je skrátka dokonalosť!
Ingrediencie:
- 700 g mrkvy
- 1 väčšia červená paprika
- 2 červené cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 zemiak
- 1 lyžica čerstvého tymianu
- mleté čierne korenie
- soľ
- 4 lyžice olivového oleja
- 60 g masla
- 1 lyžička čerstvého zázvoru
- 1 lyžička kurkumy
- 150 ml smotany na varenie
- biely mak
- tekvicové semienka
- čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Očistenú mrkvu nakrájajte na kolieska (cca 1 cm) a premiestnite na plech. Rozrežte papriku, nakrájajte cibuľu, očistite strúčiky cesnaku, nakrájate zemiak,vložte k mrkve. Pridajte soľ, čierneho korenie a prelejte olejom. Premiešajte, plech vložte do rúry a pečte 35 – 40 minút.
Mohlo by vás zaujímať: Sladký koniec leta: Hrušková torta Frangipane
V hrnci si medzitým roztopte maslo a tri minúty na ňom pomaly opekajte zázvor. Poprášte kurkumou a na miernom plameni nechajte speniť. Paradajku ošúte, roztlačte a pridaje do maslového základu. Miešame ďalšie 3 minúty. Potom posypte bielym makom a pridajte upečenú zeleninu. Opäť krátko opečte, zalejte 750 ml vriacej vody a smotanou.
Neprehliadnite: Svieži letný koláč: Tento fit recept chutí po mandliach a sladkých hruškách
Nechajte zovrieť a varte ďalších 25 minút. Potom polievku rozmixujte. Dochuťte soľou, korením, na vrch pridajte semienka a prelejte pár kvapkami olivového oleja. Dobrú chuť!