Lahodný hruškový tarte tatin: Čím ešte obohatiť skaramelizované hrušky, aby ste upiekli dokonalý jesenný dezert?
Lístkové cesto, hrušky, cukor a niekoľko ďalších voňavých ingrediencií stačí k tomu, aby ste si upiekli výborný jesenný dezert. Hruškový tarte tatin si môžete dopriať aj s touto ďalšou sladkou pochúťkou.
Potrebujeme:
1 balíček lístkové cesto
4 PL hnedý trstinový cukor alebo javorový sirup, či iné obľúbené sladidlo
2 PL maslo
1 KL mletá škorica
1 – 2 ks klinček pre arómu
Na vymastenie a vysypanie:
maslo, strúhaný kokos alebo strúhanka či hladká múka
Mohlo by vás zaujímať: Sladký koniec leta: Hrušková torta Frangipane
Postup prípravy:
Pripravíme si tortovú formu na pečenie s priemerom cca 24 – 26 cm. Vymastíme ju maslom a vysypeme strúhaným kokosom, strúhankou alebo len hladkou múkou.
Lístkové cesto odbalíme a kladieme na dno tortovej formy. Pritlačíme a rovnomerne roztlačíme aj po okrajoch formy. Prebytočné časti odrežeme nožom alebo ich ponecháme a prekryjeme ním na záver celý tarte tatin.
Hrušky ošúpeme, nakrájame na tenké pásiky alebo plátky po celej dĺžke, samozrejme, že jadrovník odstránime.
Čítajte tiež: Výborný tip na dezert pre tých, ktorí nevedia piecť: Hruška s čokoládou a mandľami
Na panvici roztopíme maslo, pridáme cukor, sirup alebo iné preferované sladidlo. Pridáme aj mletú škoricu, klinček a pridáme plátky hrušiek. Dusíme cca 5 minút na miernom ohni.
Potom klinček odstránime a pripravenú zmes navrstvíme na lístkové cesto v tortovej forme.
Takto pripravený koláč pečieme v rúre cca 25 – 30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Malý tip pre vás: Hruškový tarte tatin môžete podávať a skvele chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo s vyšľahanou šľahačkou či gréckym jogurtom.
Neprehliadnite: Svieži letný koláč: Tento fit recept chutí po mandliach a sladkých hruškách
Dobrú chuť!