Presunúť na hlavný obsah

Jednoduché a rýchle nutelové muffiny, ktoré si zamilujete: V rúre im stačí pár minút, presvedčte sa sami

Recepty

Kto by ju nemal rád? Nutela je základom týchto úžasne jednoduchých a rýchlych muffinov, ktorým stačí naozaj málo na prípravu aj na pečenie. Ozdobíte podľa fantázie, pokojne pridajte aj za kopček nutely navrch a potešíte malých aj veľkých.

Ingrediencie:

300 g (2 šálky) špaldovej hladkej múky

140 g (⅔ šálky) práškového cukru

2 vajcia, zľahka rozšľahané

185 ml (¾ šálky) plnotučného mlieka

125 g rozpusteného a vychladnutého masla

1 ČL vanilkového extraktu

300 g (1 šálka) nutely

2 lyžice nasekaných opražených blanšírovaných lieskových orieškov

Mohlo by vás zaujímať: Muffiny so slaným karamelom a kúskami bielej čokolády

Postup prípravy: 

Rúru predhrejeme na 200 stupňov C. Formu na muffiny s 12 otvormi vyložte papierovými košíčkami. Alebo môžete použiť cca 12 silikónových formičiek na muffiny

Zmiešajte špaldovú múku a práškový cukor vo veľkej miske. V stredne veľkej miske vyšľahajte vajcia, mlieko, maslo a vanilkový extrakt. Pridajte mliečnu zmes do zmesi múky a miešajte, kým sa zmes nespojí.

Čítajte tiež: Banánovo-čokoládové muffiny ako sladká dobrota. Nepotrebujete na nich žiadne špeciálne ingrediencie

Polovicu zmesi rozdeľte medzi pripravené jamky. Naplňte každú jednu 2 lyžičkami nutely a potom pridajte zvyšnú zmes. Pečte 20 minút alebo do zlatista a upečenia. 

Pred preložením na mriežku, odložte na 2 minúty bokom, aby mierne vychladli.

Zvyšnú nutelu natrite na muffiny a posypte lieskovými orieškami či inými obľúbenými orechmi. 

Neprehliadnite: Muffiny z lieskových orieškov s čokoládovou polevou: Chutia vynikajúco!

Dobrú chuť!