Biela veľkonočná bábovka: Sladká bodka na záver k veľkonočnému menu
Ak radi skúšate nové veci, pripravte si cez Veľkú noc bielu bábovku. Jej príprava je nenáročná a chuť absolútne skvelá.
Ingrediencie:
- 250 g polohrubej múky
- 5 vajíčok
- 150 g práškového cukru
- 200 g bielej čokolády
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 250 g masla
- 100 g mascarpone
- 50 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme sneh. Zmiešame žĺtka, práškový cukor, maslo, rozpustenú bielu čokoládu, práškový cukor a múku. Do cesta na záver primiešame sneh z bielkov. Pečieme v bábovkovej forme pri 170 stupňoch cca 50 minút.
Vyskúšajte: Rýchle a chutné domáce rožky: Takto si upečiete vlastné pečivo, ktoré je dobré aj na druhý deň
Kým sa bábovka pečie, vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme mascarpone a trošku vanilkového cukru. Krém nanesieme na vychladnutú bábovku. Môžeme dozdobiť malými čokoládovými vajíčkami, či ovocím. Dobrú chuť!