Presunúť na hlavný obsah

Biela veľkonočná bábovka: Sladká bodka na záver k veľkonočnému menu

Recepty

Ak radi skúšate nové veci, pripravte si cez Veľkú noc bielu bábovku. Jej príprava je nenáročná a chuť absolútne skvelá.

Ingrediencie: 

  • 250 g polohrubej múky
  • 5 vajíčok
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g bielej čokolády
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 250 g masla
  • 100 g mascarpone
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor

Postup: 

Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme sneh. Zmiešame žĺtka, práškový cukor, maslo, rozpustenú bielu čokoládu, práškový cukor a múku. Do cesta na záver primiešame sneh z bielkov. Pečieme v bábovkovej forme pri 170 stupňoch cca 50 minút. 

Vyskúšajte: Rýchle a chutné domáce rožky: Takto si upečiete vlastné pečivo, ktoré je dobré aj na druhý deň

Kým sa bábovka pečie, vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme mascarpone a trošku vanilkového cukru. Krém nanesieme na vychladnutú bábovku. Môžeme dozdobiť malými čokoládovými vajíčkami, či ovocím. Dobrú chuť!