Presunúť na hlavný obsah

Bublanina ako obláčik: Klasika, ktorej dodáte inú chuť jednou ingredienciou

Recepty

Prichádza čas rýchlych, ovocných a chutných koláčov, pričom bublanina v tejto kategórii rozhodne je. Pripravte si verziu, ktorá si získa vaše chuťové poháriky hneď na prvú.

Ingrediencie na plech cca 35 × 24 cm: 

  • 4 vajíčka
  • 200 g cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • kôra z 1/2 pomaranča
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 800 g čučoriedok
  • múka a maslo na vymazanie plechu
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

V mise vyšľahajte žĺtka s cukrom, pridajte smotanu, olej a dobre premiešajte spolu s vanilkou. Postupne primiešajte múku s práškom do pečiva a pomarančovú kôru.

Mohlo by vás zaujímať: Populárna Pavlova torta v mini verzii. Pripravte si sladkú dobrotu už dnes

Bielka vyšľahajte do tuha a opatrne primiešajte k zvyšku. Následne cesto vylejte do vymazanej formy a naukladajte ovocie. Pečte pri 170 stupňoch približne 50 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!