Presunúť na hlavný obsah

Čokoládovo-škoricová roláda s mascarpone: Jemný krém a krehké cesto opantajú chuťové poháriky

Recepty

Sladká, chutná, s jemným krémom, ktorý opantá chuťové poháriky. Presne takou táto roláda je! Pripravte ju svojim známym a očaríte kulinárskym umením.

Ingrediencie na cesto:

  • 6 vajec
  • 190 g hnedého cukru
  • 60 g kakaa
  • 1 ČL škorice
  • 2 ČL roztopenej čokolády
  • maslo na potretie plechu

Ingrediencie na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 100 g mandarínok
  • kakao na posypanie

Postup:

Plech vyložte papierom na pečenie a potrite maslom. Rúru rozohrejte na 220 °C. Bielky vyšľahajte so 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky spojte so zvyšným cukrom a šľahajte do peny. Do žĺtkovej peny po častiach pridajte tuhý sneh, škoricu, čokoládu a kakao. Zľahka premiešajte. Cesto rozotrite na plech a pečte maximálne 7 minút. Upečený plát nechajte na plechu vychladnúť.

Neprehliadnite: Cookies z domáceho arašidového masla: Tento jednoduchý recept musíte vyskúšať čo najskôr

Medzitým si pripravte tvarohový krém. Vyšľahajte šľahačku do tuha a primiešajte ju k mascarpone, dochuťte medom. Korpus natrite krémom, poukladajte mandarínky a stočte do rolády. Nechajte v chladničke stuhnúť.