Čokoládovo-škoricová roláda s mascarpone: Jemný krém a krehké cesto opantajú chuťové poháriky
Sladká, chutná, s jemným krémom, ktorý opantá chuťové poháriky. Presne takou táto roláda je! Pripravte ju svojim známym a očaríte kulinárskym umením.
Ingrediencie na cesto:
- 6 vajec
- 190 g hnedého cukru
- 60 g kakaa
- 1 ČL škorice
- 2 ČL roztopenej čokolády
- maslo na potretie plechu
Ingrediencie na krém:
- 250 g mascarpone
- 100 ml smotany na šľahanie
- 2 polievkové lyžice medu
- 100 g mandarínok
- kakao na posypanie
Postup:
Plech vyložte papierom na pečenie a potrite maslom. Rúru rozohrejte na 220 °C. Bielky vyšľahajte so 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky spojte so zvyšným cukrom a šľahajte do peny. Do žĺtkovej peny po častiach pridajte tuhý sneh, škoricu, čokoládu a kakao. Zľahka premiešajte. Cesto rozotrite na plech a pečte maximálne 7 minút. Upečený plát nechajte na plechu vychladnúť.
Neprehliadnite: Cookies z domáceho arašidového masla: Tento jednoduchý recept musíte vyskúšať čo najskôr
Medzitým si pripravte tvarohový krém. Vyšľahajte šľahačku do tuha a primiešajte ju k mascarpone, dochuťte medom. Korpus natrite krémom, poukladajte mandarínky a stočte do rolády. Nechajte v chladničke stuhnúť.