Presunúť na hlavný obsah

Škoricové tiramisu s pomarančovou kôrou: Atypická kombinácia, ktorá očarí

Recepty

Základom je overená talianska klasika, avšak doplnená o inovatívne suroviny. Toto tiramisu si však rozhodne zamilujete!

Ingrediencie:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie 40%
  • 35 g kryštáľového cukru
  • 6 žĺtok
  • 2 ČL škorice
  • 1 ČL pomarančovej kôry
  • 1 vanilkový cukor
  • dlhé piškóty
  • espresso
  • kakao na posypanie
  • plátky pomaranča na ozdobu

Postup:

Vyšľaháme žĺtka s cukrom nad parou. Zmes musí dosiahnuť krémovú konzistenciu. Necháme vychladnúť a do daného krému primiešame mascarpone, vyšľahanú sladkú smotanu, vanilkový cukor, škoricu a pomarančovú kôru. 

Neprehliadnite: Cookies z domáceho arašidového masla: Tento jednoduchý recept musíte vyskúšať čo najskôr

Pripavíme si  espresso, do ktorého namočíme piškóty. Do pohárov ukladáme striedavo vrstvu piškót a vrstvu krému. Napokon posypeme kakaom a necháme odstáť v chladničke 2 hoh. Tesne pred podávaním poukladáme navrch plátky pomaranča. Dobrú chuť!