Škoricové tiramisu s pomarančovou kôrou: Atypická kombinácia, ktorá očarí
Základom je overená talianska klasika, avšak doplnená o inovatívne suroviny. Toto tiramisu si však rozhodne zamilujete!
Ingrediencie:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie 40%
- 35 g kryštáľového cukru
- 6 žĺtok
- 2 ČL škorice
- 1 ČL pomarančovej kôry
- 1 vanilkový cukor
- dlhé piškóty
- espresso
- kakao na posypanie
- plátky pomaranča na ozdobu
Postup:
Vyšľaháme žĺtka s cukrom nad parou. Zmes musí dosiahnuť krémovú konzistenciu. Necháme vychladnúť a do daného krému primiešame mascarpone, vyšľahanú sladkú smotanu, vanilkový cukor, škoricu a pomarančovú kôru.
Neprehliadnite: Cookies z domáceho arašidového masla: Tento jednoduchý recept musíte vyskúšať čo najskôr
Pripavíme si espresso, do ktorého namočíme piškóty. Do pohárov ukladáme striedavo vrstvu piškót a vrstvu krému. Napokon posypeme kakaom a necháme odstáť v chladničke 2 hoh. Tesne pred podávaním poukladáme navrch plátky pomaranča. Dobrú chuť!