Mrkvový koláč s mascarpone: Skvelý dezert na lenivé jesenné víkendy
Pripravte si koláč, ktorý vonia ako jeseň. Jeho príprava je nenáročná a chuťové poháriky si prídu na svoje.
Cesto: Ingrediencie na priemer plechu 20 cm
- 4 vajcia
- 350g polohrubej múky
- 350g kryštálového cukru
- 350g nastrúhanej mrkvy
- 300ml kokosového oleja
- 145g bieleho jogurtu
- štipka soli
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 1ČL perníkového korenia
- 1ČL škorice
- 1ČL sódy bikarbóny
- Šťava z 1/2 pomaranču
- 100g pekanových (alebo vlašských) orechov
Krém:
- 3 smotany na šľahanie
- 500g mascarpone
- 280g lučiny
- 6PL práškového cukru
- citrónová kôra
Postup:
Rúru vyhrejeme na 165 stupňov. Nastrúhame si mrkvu a vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, jogurt a šťavu z pomaranča. V druhej miske zmiešame suché ingrediencie, teda múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu, perníkové korenie. Následne ich vmiešame do vaječnej zmesi. Potom do cesta ručne vmiešame mrkvu a orechy. Koláč pečieme cca 50minút.
Neprehliadnite: Cookies z domáceho arašidového masla: Tento jednoduchý recept musíte vyskúšať čo najskôr
Keď je upečený a vychladnutý, nachystáme si krém. Lučinu a mascarpone zmiešame. Pridáme smotanu na šľahanie, práškový cukor a dotuha vyšľaháme. Natrieme na koláčik a ozdobíme podľa fantázie. Ak sa vám chce, upečte korpusy dva a môžete ho vrstviť ako tortu. Dáme na hodinku do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť!