Presunúť na hlavný obsah

Mrkvový koláč s mascarpone: Skvelý dezert na lenivé jesenné víkendy

Recepty

Pripravte si koláč, ktorý vonia ako jeseň. Jeho príprava je nenáročná a chuťové poháriky si prídu na svoje.

Cesto: Ingrediencie na priemer plechu 20 cm

  • 4 vajcia 
  • 350g polohrubej múky
  • 350g kryštálového cukru
  • 350g nastrúhanej mrkvy
  • 300ml kokosového oleja
  • 145g bieleho jogurtu
  • štipka soli
  • 1 kypriaci prášok do perníka
  • 1ČL perníkového korenia
  • 1ČL škorice
  • 1ČL sódy bikarbóny
  • Šťava z 1/2 pomaranču
  • 100g pekanových (alebo vlašských) orechov

Krém:

  • 3 smotany na šľahanie
  • 500g mascarpone
  • 280g lučiny 
  • 6PL práškového cukru
  • citrónová kôra

Postup:

Rúru vyhrejeme na 165 stupňov. Nastrúhame si mrkvu a vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, jogurt a šťavu z pomaranča. V druhej miske zmiešame suché ingrediencie, teda múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu, perníkové korenie. Následne ich vmiešame do vaječnej zmesi. Potom do cesta ručne vmiešame mrkvu a orechy. Koláč pečieme cca 50minút.

Neprehliadnite: Cookies z domáceho arašidového masla: Tento jednoduchý recept musíte vyskúšať čo najskôr

Keď je upečený a vychladnutý, nachystáme si krém. Lučinu a mascarpone zmiešame. Pridáme smotanu na šľahanie, práškový cukor a dotuha vyšľaháme. Natrieme na koláčik a ozdobíme podľa fantázie. Ak sa vám chce, upečte korpusy dva a môžete ho vrstviť ako tortu. Dáme na hodinku do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť!